A3 Haber

İYİ Parti’den açıklama: Millet ittifakında sorun varmış gibi sunuyorlar

İYİ Parti’den açıklama: Millet ittifakında sorun varmış gibi sunuyorlar

İYİ Parti’den açıklama: Millet ittifakında sorun varmış gibi sunuyorlar
Eylül 10
15:16 2021

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesi tartışmalarıyla ilgili, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimizden beri yönetimde istikrardan bahsetmek mümkün olmamıştır. İktidar, yasa yapma gücünü milletin iradesini manipüle etme amacıyla silaha dönüştürürse şunu bilsinler ki hiçbir silah sahibine sadık değildir. Günü geldiğinde onları vurur” dedi.

Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir il başkanlığı’nda gündeme dair açıklamalar yaptı. AKP ve MHP tarafından seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesi çalışmalarını değerlendiren Dervişoğlu, yüz yüze eğitimin büyük sıkıntılar içinde başladığını belirterek İzmir özelindeki sorunlara değindi.

İzmir’in gelecek yıl 100. kurtuluş yıldönümünü kutlayacağını belirten Dervişoğlu, “100. yıl için şimdiden hazırlıklara başlanmasını, önümüzdeki yılın İzmir yılı olarak tarihe geçmesini temenni ediyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’nın, “Kemal Bey (Kemal Kılıçdaroğlu) son dönemde sürekli tekil konuşuyor” açıklaması üzerinden millet ittifakı ile ilgili yapılan yorumlara değinen Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Millet ittifakının cumhur ittifakından farklı bir yanı var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yle millet ittifakını kurarken her iki ittifakı da bir protokole bağlamıştık. Her ittifakın kendi içinde oluşmuş şartları var. Sayın Paçacı’nın açıklamasının bir bardak suda fırtına koparacak önemde olduğunu düşünmüyorum. Millet ittifakının ruhunu yaşatmamızı millet istiyor. Bu isteği karşılamakla mükellefiz. Millet ittifakı sıradan değildir. Milletin talebiyle oluşmuştur. Kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek abesle iştigal olur. Havuz medyasındaki yorumcular, millet ittifakında sorunlar varmış gibi sunuyorlar. İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanımız bir açıklamada bulunmuştu. ‘Sandıklar açıldığı andan itibaren fiilen bitmişti’ diye. O ittifakın ruhu yaşamaktadır. Millet bizden ittifakı sürdürmemizi istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’yle görüş ayrılıklarımız olabilir. Bu Millet İttifakı’na zarar vermez. Sayın Tunç Soyer söyledi. Ben pelikanların bile belediye başkanıyım diye. Vatandaşlarımız, pelikanlardan daha fazla ilgi görme talebini güncelliyor.

“Seçim barajı günü geldiğinde onları vurur”

Seçim kanunu değişikliği ve barajın yüzde 7’ye düşürülmesi gündemiyle ilgili değerlendirme yapan Dervişoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

Seçim kanunu değişikliğinden bahsediyorlar. Kanunun bütünü, kapı arkasında hazırlandığı için sadece baraj bölümü tartışılıyor. Bütünüyle ele alıp, Türkiye’nin yararına mıdır onu tartışmak lazım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimizden beri yönetimde istikrardan bahsetmek mümkün olmamıştır. İktidar, yasa yapma gücünü milletin iradesini manipüle etme amacıyla silaha dönüştürürse şunu bilsinler ki hiçbir silah sahibine sadık değildir. Günü geldiğinde onları vurur. Baraj meselesi üzerinden derin tartışmalara girmenin yerinde olduğu kanaatinde değilim. Belki de hiç olmasın noktasına götürecek bir kanaat de olabilir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER