A3 Haber

AKP’de hırsızlık iddiası: İl başkanı, partisinin 243 bin lirasını kişisel hesabına geçirdi

AKP’de hırsızlık iddiası: İl başkanı, partisinin 243 bin lirasını kişisel hesabına geçirdi

AKP’de hırsızlık iddiası: İl başkanı, partisinin 243 bin lirasını kişisel hesabına geçirdi
Eylül 11
13:11 2021

AKP’nin Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın partisinin ihtiyaçları için gönderilen 243 bin TL’yi kendi hesabına aktardığı ve kişisel ihtiyaçları için kullandığı öne sürüldü. İddiayı ilk kez dile getiren isim ise bir başka AKP’li Bedirhan Akyol oldu.

Güneydoğu Güncel gazetesinden M. Zeki Özer’in haberine göre, AKP Diyarbakır İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, AKP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın, genel merkezden partinin ihtiyaçları için gönderilen 243 bin TL’yi kendi hesabına geçirerek kişisel harcamaları için kullandığını iddia etti.

Akyol, durumu fark etmesinden sonra AKP Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e bir şikayet dilekçesiyle bildirdi. Akyol dilekçesinde, Aydın’ın 24 Şubat 2021’de AKP Diyarbakır İl Başkanlığına seçildiğini, 3 Mart’ta ise banka ve resmi işlerde yetkili kılındığını ifade ederek, kendisinin de 4 Nisan’da İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atandığını hatırlattı.

Şikayet dilekçesinde, kendisinin 26 Şubat 2021’den atandığı resmi olarak İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevini atandığı 4 Nisan 2021’ye kadar bu görevi şifahi olarak yürüttüğünü kaydeden Akyol, partinin borçlarının kendisi tarafından 1 Mart 2021’de kapatıldığını dile getirdi.

“Parayı ihtiyaçları için kullandığını ifade etti”

Akyol, partisinin 6 Temmuz 2021’de AKP Genel Merkezi tarafından Diyarbakır il başkanlığının ihtiyaçlarını gidermesi için gönderdiği 243 bin TL’nin akıbetini dilekçesinde şu sözlerle anlattı:

Gönderilen bu paranın 1 Ağustos 2021 tarihine kadar gelmiş olan parti giderlerinin ödemelerinin yapılmasında kullanılmak üzere bankaya para çekmeye gittiğimde, parayı çekemeyeceğimizi, yetkisiz olduğumuzu banka bize ifade etmiştir.

Bunun üzerine İl Başkanı Şerif Aydın’ı arayarak, Genel Merkezi’in gönderdiği paranın ödemelerde kullanılmak üzere çekmek istememe rağmen parayı çekemediğimi ifade ettiğimde cevap olarak, 5 aydır İl Başkanlığı görevine geldiğini hiçbir iş yapmadığını, paraya ihtiyacı olduğunu ve bu parayı kendi ihtiyaçları için kullanacağını ifade etti. Sonra bankadan sorduğumda ekli dekonttan da görüleceği üzere paranın Mehmet Şerif Aydın tarafından 243 bin TL çekilmiş olduğu görülmüştür.

 

Akyol: Bir yanlış anlaşılma olmuş”

İddialara ilişkin Sözcü gazetesine konuşan AKP Diyarbakır il Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol iddiaların kendisine ait olmadığını söyledi. Akyol, “Böyle bir şey yok bir yanlış anlaşılma olmuş. Kim böyle bir şey söylüyorsa doğru değildir. Bu belgeyi kimden aldın ancak bu yalandır. Sonrasında haber geri çekildi yanlış bir anlaşılma var öyle bir şey yoktur. Öyle bir şey olursa zaten genel merkez bizden çok daha iyi biliyor nedir neyin nesidir olduğunu. Beni bu gazeteciye karşı herhangi bir açıklamam olmadı” diye kaydetti.

İl Başkan Yardımcısının gündeme getirdiği iddialara ilişkin konuşan AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, gelen parayı şahsi ihtiyaçlarına harcadığı iddiaları yalanladı. Aydın, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  • Genel merkez her partiye 6 ayda bir ödenek gönderir. 250 bine yakın para İl başkanlığı hesabına yatırıldı. Bu para partinin masraflarında kullanılmak üzere çekildi. İl Başkan yardımcımız müteahhitlik işleriyle uğraşıyor. Kendisine destek olmadığımız için böyle bir iftira ile karşı karşıya kaldık. Partinin giderleri il başkanı tarafından karşılanır. Partinin gönderdiği ödenekler il başkanı kişisel ihtiyaçları için karşıladığı iddiası soyut bir iftiradan ibarettir. Parti giderleri ve masraflar bellidir.
  • Genel merkez tarafından gönderilen paranın kendisi tarafından çekildiğini doğrulayan Aydın, “Tabi ki gelen parayı AK Parti İl Başkanı çekecek, bunun kadar doğal ne olabilir ki. Rant çevrelerinin kuyruğuna bastığımız için bu iddialarla karşı karşıya kalıyoruz. Söz konusu hadise bir iki ay önce yansıtılan bir hadisedir. Konudan genel merkezin haberi var. Genel merkez söz konusu kişiyle alakalı işlem yapmamızı talep etti. Bu şahsın partiye zarar verdiği, partiyi kasıtlı bir şekilde dayanaksız beyanlarla yıpratmaya çalıştığı ve beklentilerinin karşılanmadığından dolayı bu kirliliği oluşturduğuna genel merkez vakıf. Geçtiğimiz gün Yönetim kurulumuz toplanarak bir takım revizyon kararı aldı. Bu revizyon çalışmaları öğrenilince yalan ve karalamaya başladılar. Gönderilen parayı kesinlikle kişisel çıkarlarım için kullanmadım, partinin çalışmalarında kullandım. Bizim kendimizden ve abdestimizden şüphemiz yok. Bunlara karşı eyvallah etmeden yola devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER