A3 Haber

İdlib’de Türk askerlerine saldırı: Saldırıyı “Ebu Bekir Sıddık’ın Yardımcıları Seriyyesi” üstlendi

İdlib’de Türk askerlerine saldırı: Saldırıyı “Ebu Bekir Sıddık’ın Yardımcıları Seriyyesi” üstlendi

İdlib’de Türk askerlerine saldırı: Saldırıyı “Ebu Bekir Sıddık’ın Yardımcıları Seriyyesi” üstlendi
Eylül 11
22:11 2021

Suriye’nin İdlib vilayetinde devriye gezen Türk askerleri saldırıya uğradı. İki askerin hayatını kaybettiği saldırıyı Ebu Bekir Sıddık’ın Yardımcıları Seriyyesi adlı grubun üstlendiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin Türkiye sınırında İdlib vilayetinde devriye gezen Türk askerlerine yönelik bir saldırı düzenlendiğini duyurdu. Bakanlık, saldırıda iki askerin hayatını kaybettiğini, üç askerin de yaralandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığının açıklamasında, “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, 11 Eylül 2021 tarihinde Arama/Tarama faaliyeti sonrası intikal halinde olan bir unsurumuza yapılan saldırı sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir” denildi.

Ebu Bekir Sıddık’ın Yardımcıları Seriyyesi üstlendi

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıyı Ebu Bekir Sıddık’ın Yardımcıları Seriyyesi adlı grubun üstlendiğini duyurdu. Bu grup daha önce de Türk askerlerine yönelik saldırıları üstlenmişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırının yol kenarına yerleştirilen patlayıcı düzenekle gerçekleştirildiğini ve yaralı askerlerin helikopterle Türkiye’ye götürüldüğünü belirtti. Bölgedeki AFP muhabiri, saldırının İdlib kentiyle Binniş ilçesi arasındaki yolda düzenlendiğini aktardı.

Saldırının ardından Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bölgedeki komutanlarla görüşmek için Suriye sınırına gittiği bildirildi.

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib, 10 yıldır devam eden bir iç savaşa sahne olan ülkede muhaliflerin son kalesi konumunda. Bölgede Türkiye ve Rusya’nın arabuluculuğunda ateşkesin sağlandığı Mart 2020’den beri çatışmalar çok büyük oranda azaldı. Ancak bazı gruplar, Şam ile varılan ateşkes anlaşmasını tanımayı reddediyor.

Akar hastanede ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib’deki saldırıda yaralanan askerleri ve yakınlarını hastanede ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile 6’ncı Kolordu Bahar Kalkanı Harekat Bölgesi Sektör Komutanlığındaki toplantının ardından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçti. Hastaneye gelişinde Vali Rahmi Doğan, Başhekim Yunus Doğramacı ve hastane yetkilileri tarafından karşılanan Bakan Akar, İdlib’deki saldırıda yaralanan askerleri ziyaret etti. Yaralı askerlerin sağlık durumlarına ilişkin yetkililerden bilgi alan Bakan Akar, askerler ve yakınlarıyla da görüştü. Askerlerin aileleri gösterdikleri ilgiden dolayı Bakan Akar ve Komutanlara teşekkür ederek “Gerekirse biz de vatan için görev yapmaya hazırız. Bizi de gönderin” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER