A3 Haber

Mansur Yavaş duyurdu: Belediye, öğrenciler için 400 daireyi Hacettepe Üniversitesi’ne bedelsiz tahsis etti

Mansur Yavaş duyurdu: Belediye, öğrenciler için 400 daireyi Hacettepe Üniversitesi’ne bedelsiz tahsis etti

Mansur Yavaş duyurdu: Belediye, öğrenciler için 400 daireyi Hacettepe Üniversitesi’ne bedelsiz tahsis etti
Eylül 12
21:35 2021

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, büyükşehir belediyesi olarak 800 öğrenci kullanımına uygun taşınmazı Hacettepe Üniversitesi’ne Yurt ve Konukevi olarak kullanılmak üzere tahsis ettiklerini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait Mamak Araplar Mahallesi’nde bulunan ve uzun yıllardır atıl halde bulunan 5 bloktan oluşan 5 taşınmazı 25 yıllığına Hacettepe Üniversitesi’ne bedelsiz olarak tahsis etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısının 3’üncü oturumunda bu yönde gündeme gelen başkanlık yazısı oy birliği ile kabul edildi. Meclis’te kabul edilen karara göre; Mamak Araplar Mahallesi’nde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan 38088 adada C-1, C-2, C-3, C-4 ile 38089 adada C-5 bloklarında yer alan tüm bağımsız bölümler mevcut haliyle Hacettepe Üniversitesine tahsis edildi.

400 konuttan toplam 800 üniversite öğrencisi yararlanacak

Hacettepe Üniversitesi tarafından Öğrenci Yurdu ve Konukevi olarak kullanılacak 5 blokta toplam 400 taşınmaz yer alıyor. Her biri 2 üniversite öğrencisini barındırabilecek kapasiteye sahip 400 konuttan toplam 800 üniversite öğrencisi yararlanacak. Konutların Hacettepe Üniversitesine tahsisi kısa süre içinde tamamlanacak.

Yavaş duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medyadan Ankara’da eğitim hayatını sürdüren üniversite öğrencilerine yönelik bir açıklama geldi.
Yavaş yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Mamak’ta bulunan 800 öğrenci kullanımına uygun taşınmazımızı Hacettepe Üniversitesi’ne Yurt ve Konukevi olarak kullanılmak üzere tahsis ediyoruz. Sevgili gençler, umarım üniversite hayatınızın en güzel anılarının ev sahibi oluruz. Hep yanınızda olacağım.”

Mansur Yavaş paylaşımına şu ifadelerle devam etti:

“Bu vesileyle artan konut fiyatlarına da değinmek istiyorum. Sevgili ev sahibi hemşehrilerimden özellikle şehrimize eğitim için gelen öğrencilere karşı anlayışlı olmaları konusunda hassasiyet bekliyorum. Onlar bizim geleceğimiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER