Site icon A3 Haber

Prof. Mehmet Ceyhan’dan “nadir virüs” uyarısı: Bu sene ciddi bir şekilde artacak

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Mehmet Ceyhan, grip sezonu öncesi açıklamalarda bulundu. Geçen yıl nadir görülen virüslerin bu yıl artacağını vurgulayan Ceyhan, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Prof. Mehmet Ceyhan, geçen yıl çok nadir görülen virüslerin bu sene ciddi bir şekilde artacağını ve iki virüsün aynı anda vücutta bulunabileceğini açıkladı.

Prof. Ceyhan, grip sezonu öncesi değerlendirmelerde bulundu.

“Bu yıl grip artı koronavirüs vakalarını göreceğiz” 

Prof. Ceyhan, bu yıl grip sezonunun başlamasıyla bu tablo ile karşılaşılabileceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

Ümit Savaşçı: Bu yıl grip aşısını önermeyebiliriz

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Ümit Savaşçı da 15 Ekim’den itibaren grip vakalarının görülmeye başlayacağını belirterek “Grip sezonu daha henüz gelmedi, genelde Ekim’in 15’inden itibaren grip vakalarımız başlar. Aşılanmayı şu an için önermiyoruz. Sağlık Bakanlığımız, Bilim Kurulu ile görüşüp görüş verecektir. Bazı kurallara dikkat etmesek de maske, el hijyeni, okullarda sınıfların havalandırılması, mesafe korunduğu için bu yıl çok fazla grip vakası beklemiyoruz. Bu yıl grip aşısını önermeyebiliriz. Grip aşısı için yaptırma anlamında herhangi bir önerimiz yok, şu an için erken” dedi. (DHA)

Exit mobile version