A3 Haber

Taliban’dan ABD’ye teşekkür: Büyük bir kalpleri olmalı

Taliban’dan ABD’ye teşekkür: Büyük bir kalpleri olmalı

Taliban’dan ABD’ye teşekkür: Büyük bir kalpleri olmalı
Eylül 14
17:27 2021

Taliban’ın kurduğu Afganistan geçici hükümetinin Dışişleri Bakanı Amir Han Muttaki, uluslararası yardım taahhütlerine teşekkür etti. AB ise Taliban ile iletişimin tek seçenek olduğunu söyledi.

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’ın kurduğu hükümeti ‘tanıma’ tartışmaları sürüyor. Avrupa Birliği (AB), kendileri için Taliban ile etkileşime geçmekten başka seçenek olmadığını belirtti. Duvar’da yer alan habere göre, Taliban yönetimi ise bugün yaptığı açıklamada yardım sözleri için uluslararası kamuoyuna teşekkür etti.

“Başka alternatifi yok”

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Parlamentosu’nda Afganistan’daki gelişmeleri değerlendirdi, ‘Afgan krizinin henüz sona ermediğini’ söyledi. ‘Olayları etkileme şansına sahip olmak için, Taliban’la ilişki kurmaktan başka seçenekleri olmadığını’ dile getiren Borrell, Brüksel’in Afganistan’da insan haklarının önemi konusunda ısrarcı olacağını ekledi: “Belki insan haklarını konuşmak tamamıyla bir tezat, ancak onlardan istememiz gereken şey bu.”

Açıklamada AB’nin Taliban ile konuşmak haricinde başka bir alternatifi olmadığı vurgulanırken, Kabil’de diplomatik ağ örmek adına diğer birlik hükümetleriyle koordinasyon kurmaya çalışılacağı bilgisi paylaşıldı.

“Büyük bir kalpleri olmalı”

Öte yandan Afganistan’da geçen hafta kurulan geçici hükümetin Dışişleri Bakanı Amir Han Muttaki, ülkeye taahhüt edilen milyonlarca dolarlık yardım için uluslararası kamuoyuna teşekkür etti. Başkent Kabil’de kameraların karşısına geçen Mutakki, yardım talebini kastederek ‘ABD’nin büyük bir ülke olduğunu, dolayısıyla büyük de bir kalbe sahip olması gerektiklerini’ söyledi.

Geçtiğimiz hafta Taliban yönetimindeki Afganistan’a yapılan yardım taahhütlerinde Çin’in açıklaması ses getirmişti. Pekin yönetimi Afganistan’a 31 milyon dolarlık gıda, Covid aşısı ve ilaç yardımı yapacağını açıklamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER