A3 Haber

İnce: Şimdilik ittifak niyetimiz yok, muhalefet cumhurbaşkanlığı seçimine birden çok adayla girmeli

İnce: Şimdilik ittifak niyetimiz yok, muhalefet cumhurbaşkanlığı seçimine birden çok adayla girmeli

İnce: Şimdilik ittifak niyetimiz yok, muhalefet cumhurbaşkanlığı seçimine birden çok adayla girmeli
Eylül 15
16:01 2021

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin şimdilik herhangi bir seçim ittifakına katılma niyeti olmadığını, muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimine birden fazla adayla girmesi gerektiğini söyledi.

İnce, “Kesinlikle çoklu aday olması lazım. Bence Sayın Kılıçdaroğlu da, Akşener de aday olmalıdır, HDP de aday çıkarmalıdır. Aday sayısı ne kadar çok olursa, katılım o kadar yüksek olur. Buna rağmen Erdoğan, birinci turda 50+1’i alıyorsa zaten yapılacak bir şey yok” dedi.

CHP’den ayrılarak 17 Mayıs’ta Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce, partisinin Cumartesi günü yapılacak 1. Olağan Kurultayı öncesi, gazetecilerle sohbet toplantısında buluştu.

Mayıs ayında kurulmalarına karşın, şimdiye kadar 53 ilde kongrelerini tamamladıklarını açıklayan İnce, hızla kurultaya gitmelerini ise “erken seçim olasılığına” bağladı ve şöyle konuştu: “Biz 81 ili de bekleyebilirdik, neden beklemedik? Erken seçim dedikoduları var, biz seçime girmek istiyoruz. Ya sayın cumhurbaşkanı seçime götürür ya da 360 milletvekili lazım. Her iki durumda da erken seçim olma ihtimali cumhurbaşkanına bağlı. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. Cumartesi günü saat 10.00’da büyük kurultayımızı yapıyoruz. Her şeyimiz şeffaf.”

Muhalefet için tek aday önerisinin matematik bilmeyenlerin işi olduğu görüşünü savunan İnce, bu durumun seçime katılımı artıracağını vurguladı.

İnce şunları söyledi:

  • 2014 seçimlerinde katılım yüzde 74’tü. Tek aday vardı. 14 partinin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’ydu. Tam da Erdoğan’ın istediği gibiydi. 2018’de beş aday vardı, katılım yüzde 84’tü. 10 puan fazla.
  • Bence Sayın Kılıçdaroğlu da Akşener de aday olmalıdır, HDP de aday çıkarmalıdır. Aday sayısı ne kadar çok olursa, katılım o kadar yüksek olur. Buna rağmen Erdoğan, birinci turda 50+1’i alıyorsa zaten yapılacak bir şey yok. Ama bu adaylar topluma söz vermelidir. İkinci tura kalırsak kim ikinciyse onu desteklemek üzere söz vermelidir. Öyle yapılabilir. Ama çatı adayla gidilmesi katılımı düşürecektir.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER