A3 Haber

Kaymakamın tayini çıkarıldı: Sen misin aşı karşıtı mitinge izin vermeyen!

Kaymakamın tayini çıkarıldı: Sen misin aşı karşıtı mitinge izin vermeyen!

Kaymakamın tayini çıkarıldı: Sen misin aşı karşıtı mitinge izin vermeyen!
Eylül 15
12:56 2021

Komplo teorisyenleri ve aşı karşıtı görüşleri savunanların düzenlediği mitinge izin vermeyen Maltepe Kaymakamı Dallı, İzmit Derince’ye tayin edildi. Mitinge destek veren ABP Genel Başkanı Yalçın, kaymakamın tayinini mitinge izin vermemesine bağladı.

İstanbul Maltepe’de “Büyük Uyanış” adı altında bazı komplo teorisyenleri ve bilim dışı görüşleri savunanlarca 11 Eylül’de düzenlenen miting başvurusunu “uygun görülmemiştir” yazısıyla reddeden Kaymakam Meftun Dallı’nın Kocaeli’nin Derince ilçesine tayin edildiği öğrenildi.

Maltepe Kaymakamlığı tarafından izin verilmeyen mitingin, İstanbul Valiliği’nden alınan onayla gerçekleştirildiğini belirten Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, mitingi yapabilmek için uzun süren bürokratik engelleri aştıklarını söyledi. Yalçın, “Miting yapmak anayasal hakkımız” diye konuştu.

“Kaymakam bize karşı karar aldı, Vali hakkımızı verdi”

Yapılan görev değişikliğini, Maltepe Kaymakamlığı’nın mitinge ret kararı vermesine bağlayan Yalçın, “Kaymakam miting talebimize olumsuz yanıt verdi. Siyasi Partiler Kanunu’na göre izin vermek zorunda. Belirli bir süre erteleyebilir ama sonuçta miting yapmak anayasal hakkımız. Kaymakam bize karşı karar aldı, vali ise hakkımızı verdi. Bize izin vermeyen Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı’nın aynı ay içinde verilen bir kararla görev yeri değişti, Kocaeli’nin Derince ilçesinde göreve başladı” dedi.

“Başka yerlerde de yapılacak”

“Amacımız aşıyla ilgili dayatmalara karşı gelip hakkımızı aramak” diyerek aşı karşıtı mitinglerin farklı illerde devam edeceğini de duyuran Yalçın, “Türkiye’ye yeni bir kapı, yeni bir ufuk açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaymakam Meftun Dallı, “uygun değildir” yazısını 3 Ağustos’ta imzalamıştı, tayini ise 20 Ağustos’ta çıkarıldı.

İçişleri’nden açıklama: Sürülmedi, görev süresi tamamlandı

Yapılan açıklamada şöyle denildi: “17/12/2016 – 06/09/2021 yılları arasında Maltepe Kaymakamı olarak görev yapan Meftun Dallı Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin bölge ve görev süresi esaslarına istinaden Maltepe ilçesindeki görev süresini tamamlamış olması nedeniyle, genel teamüllere uygun olarak 20/08/2021, tarihli resmî gazetede yayımlanan ve 624 mülki idare amirini kapsayan atama kararnamesi ile Derince Kaymakamlığına atanmıştır. Ayrıca iddia edilen hususla ilgili Maltepe Kaymakamlığınca yapılan idari işlem 03/09/2021 tarihinde olup Bakanlığımızca gerçekleştirilen atama kararnamesinden sonra olmuştur. Söz konusu haberler gerçeği kesinlikle yansıtmamaktadır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER