A3 Haber

Prof. Ceyhan “Osmanlı sertifikası” paylaştı: Arı sokmuş gibi bağıranlar için

Prof. Ceyhan “Osmanlı sertifikası” paylaştı: Arı sokmuş gibi bağıranlar için

Prof. Ceyhan “Osmanlı sertifikası” paylaştı: Arı sokmuş gibi bağıranlar için
Eylül 16
13:19 2021

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Twitter hesabından Osmanlı döneminden kalma aşı sertifikasının fotoğrafını paylaştı.

Aşı karşıtlarına değinen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Twitter hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. Osmanlı’dan kalma bir aşı sertifikasının görüntüsünü paylaşan Ceyhan, şu ifadeleri kullandı:

  • “Zorunlu aşı uygulamasını duyunca arı sokmuş gibi bağıranlar için: Osmanlı İmparatorluğu’nda 1908 (1326)daki salgında kullanılan aşı sertifikası. Mısır, Girit gib imparatorluk topraklarında da zorunlu aşılama uygulanıyor. Kimse buna karşı toplantılar düzenleyemiyor.”

“Bu hakkı size Cumhuriyet sağlıyor”

Cumhuriyet’in yurttaşlara aşılanmama hakkını da tanıdığının altını çizen Ceyhan paylaşımında, “Bu hakkı da size Cumhuriyet sağlıyor. Ben aşılanmayacağım, çocuğumu aşılatmayacağım deme hakkı gibi. Hele yalanlarla kitleleri kışkırtmak! Bu ne hakkı derseniz, o hak değil, anlayana bir vicdan ve hukuk sorunu” notunu düştü.

“Aşıdan zarar gören bir insan görülmemiş”

Daha önceki açıklamalarında da aşı karşıtlarına ilişkin konuşan Ceyhan, “Karşıtların içinde bir tane bilim insanı yok, aşıyla ilgisi olmayan doktorların çoğu ürün pazarlıyor, istekleri önemsenmek ve şöhret olmak” demişti. Ceyhan ayrıca, aşılanmanın önemini dile getirerek “Halkın yüzde 80’ini aşılanırsa salgın biter, aşıdan zarar görmüş bir insan görülmemiş” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler:

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER