A3 Haber

Açığa alınıp tutuklanan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı beraat etti

Açığa alınıp tutuklanan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı beraat etti

Açığa alınıp tutuklanan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı beraat etti
Eylül 21
18:14 2021

İstanbul’da “PKK üyeliği” suçlamasıyla yargılanan, açığa alınıp tutuklanan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz beraat etti.

Cihan Yavuz, İstanbul Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 2 Aralık 2020’de tutuklanmış, 15 Nisan 2021’de tahliye edilmişti. Yavuz’a “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yıldan beş 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

DHA’nın haberine göre İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün karar duruşması yapıldı. Duruşma savcısı, sanığa silahlı terör örgütü üyeliği suçundan dava açılsa da eyleminin terör örgütü propagandası yapmak suçu kapsamında olduğu değerlendirilerek bir buçuk yıldan yedi buçuk yıla kadar hapis cezası istedi.

Mütalaaya karşı savunma yapan sanık Yavuz, beraatını isteyerek, “Bir kamu görevindeydim. Aynı zamanda seçilmiş bir belediye meclis üyesiyim. Bu vesileyle tutuklama ve yargılama aşaması nedeniyle görevimi yapamıyorum. Bu anlamda mağduriyetim oluştu” dedi.

Sanığın avukatı da müvekkilinin üzerine atılı suçu işlemediğini savunarak, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme, örgüt üyeliği suçu için oy çokluğuyla beraat kararı verdi. Savcının ceza istediği suçun da yasal unsurlarının oluşmadığı kaydedildi.

Sanık hakkındaki adli kontrol tedbirlerini kaldıran heyet ayrıca karar kesinleştiğinde tazminat davası açabileceğini sanığa bildirdi.

Beraat kararına muhalefet şerhi düşen üye hakim ise örgüt üyeliği suçundan beraata katıldı ancak şu ifadeleri tutanağa geçirdi: “Sanığın eylemlerinin bir bütün olarak değerlendirildiğinde her ne kadar PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmadığını düşünmekle birlikte, sanığın terör örgütüyle iltisaklı olduğu, örgütün çıkar ve amaçları doğrultusunda faaliyetlerde bulunması nedeniyle eylemlerinin yardım niteliğinde kaldığını düşündüğümden çoğunluğun kararına katılmıyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER