A3 Haber

AKP’li belediyeden Validebağ’a şafak baskını: İş makineleri sokuldu, bölgeye moloz döküldü

AKP’li belediyeden Validebağ’a şafak baskını: İş makineleri sokuldu, bölgeye moloz döküldü

AKP’li belediyeden Validebağ’a şafak baskını: İş makineleri sokuldu, bölgeye moloz döküldü
Eylül 21
09:48 2021

İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük doğal yeşil alanlarından Validebağ Korusu’na sabahın erken saatlerinde AKP’li Üsküdar Belediyesi iş makineleri ile girdi.

İstanbul Üsküdar’da bulunan ve 1’inci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı statüsünde yer alan Validebağ Korusu’na sabah saatlerinde Üsküdar Belediyesi ve polislerle birlikte hafriyat döküldü. Belediyenin bu hamlesine Validebağ Gönüllüleri isyan etti.

Cumhuriyet’in haberine göre, Mahalle halkının direnişi ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrasında başlanamayan projeye, bu saat erken saatlerde kepçe ve kamyonlarla baskın düzenlendi. Baskını duyuran Validebağ Gönüllüleri, direniş başlatarak herkesi koruyu korumak için bölgeye çağırdı. Belediye çalışanlarına engel olmak isteyen yurttaşlar, polisler tarafından darbedildi.

Validebağ Gönüllüleri tarafından yapılan açıklamada, “Üsküdar Belediyesi sabahın 5’inde onlarca polis eşliğinde kepçe ve kamyonlarla koruya girdi. Molozlar ve kumlar döken işçilere Validebağ nöbetçileri direniyor. Hukukçu başkan Hilmi Türkmen polis eşliğinde hukuk ve doğa katliamı yapıyor” ifadelerine yer verildi.

CHP’li Kaboğlu desteğe çağırdı

Anayasa Profesörü ve CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Twitter hesabından videolu bir paylaşım yaparak, yurttaşları Validebağlılara destek olmaya çağırdı.

İBB: Suç duyurularımızı yapıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, bugün yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada Validebağ Korusu’nun 1. derece doğal sit alanı olduğunu hatırlatarak, koruda uygulama yapmanın suç kapsamına girdiğini vurguladı. Akgün, suç duyurularının yapılacağını belirterek Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER