A3 Haber

Öğrencilerin #Barınamıyoruz eylemleri sürüyor: 11 kentte sokakta sabahlayacaklar

Öğrencilerin #Barınamıyoruz eylemleri sürüyor: 11 kentte sokakta sabahlayacaklar

Öğrencilerin #Barınamıyoruz eylemleri sürüyor: 11 kentte sokakta sabahlayacaklar
Eylül 21
17:15 2021

Öğrenci Sendikası, artan kira ve yurt fiyatlarına karşı öğrencilerin başlattığı #Barınamıyoruz eyleminin 11 farklı kentte yapılacağını duyurdu.

Fahiş kira ve yurt ücretleri nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrencilerin İstanbul, Ankara ve Sakarya başta olmak üzere başlattığı sokakta sabahlama eylemi farklı şehirlerde de yapılacak.

Öğrenci Sendikası, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda bu gece (21 Eylül) İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında olduğu 11 farklı kentte eylem yapılacağını duyurdu.

Öğrenci Sendikası’nın açıklamasında şöyle denildi:

Tüm Türkiye gibi biz de ev kiralarına gelen zamların şokunu yaşıyoruz. Yetersizliğini sürekli dile getirdiğimiz KYK yurtlarının azlığı ve kötü koşulları nedeniyle yaşamak zorunda kaldığımız öğrenci evlerine, ev sahiplerinin zam baskısı da eklenince yaşayacak yer bulamaz hale geliyoruz. Sonuçta pek çoğumuzun barınacak yerimiz yok ve 2021 yılında hâlâ bununla uğraştığımıza inanamıyoruz. Sıra arkadaşlarımızın üniversite önünde uyuyarak başlattığı ve dün yine arkadaşlarımızın sokakta kalarak devam ettirdiği anlamlı protesto öğrencilerin barınma sorununa dikkat çekmek için çok önemli bir adımdı. Ancak daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Binlerce öğrencinin barınma sorunu yetkililer tarafından çözülene kadar her akşam bütün sıra arkadaşlarımızı 21.00-24.00 arası yaşadıkları mahallede bir parkta ya da meydanda akşam nöbetine kalmaya davet ediyoruz.

Eylem yapılacak kentler ve yerler şu şekilde ifade edildi:

Ankara: Kuğulu Park
Antalya: Cumhuriyet Meydanı yanı Anfi
Aydın: Kent meydanı
Edirne: Uğur Mumcu Parkı
Eskişehir: Kum Saha Parkı
Gaziantep: Masal Parkı
İzmir: Büyükpark
İstanbul: Kadıköy Yoğurtçu Parkı
Manisa: Ulupark
Mersin: Marina Sahil
Muğla (Bodrum): Tepecik Camii Yanı

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER