Site icon A3 Haber

Rıdvan Dilmen’den maaş açıklaması: TRT’nin aylık 60 bin TL önerisini kabul etmedim, para almayacağım

TRT’den aylık 710 bin lira yıllık 8,5 milyon lira alacağı iddia edilen spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, iki kez görüştüğü TRT yetkililerinin kendisine aylık 60 bin lira teklif ettiğini, ancak bu teklifi geri çevirdiği ve ücret almadan program yapacağını ifade ettiğini açıkladı.

Halk TV’de Şirin Payzın’ın sunduğu “Şirin Payzın İle Sözüm Var” programına katılan yorumcu Rıdvan Dilmen, TRT’den aylık 710 bin TL, yıllık 8,5 milyon TL maaş aldığı iddialarına yanıt verdi. Konuklar arasındaki Barış Terkoğlu ve Halkın Kurtuluş Partisi MYK Üyesi Av. Doğan Erkan’ın sorularına yanıt veren Dilmen, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan HKP’ye karşı dava açacağını söyledi.

TRT’den astronomik bir ücret aldığı iddiaları hakkında konuşan Dilmen, şu açıklamalarda bulundu:

“700 bin TL alacak bir insan olmadım”

“Yazılı beyanım da var”

“Para almayacağım”

Ne olmuştu?

Fanatik Gazetesi yazarı Orhan Yıldırım, TRT ile anlaşan Rıdvan Dilmen’in yıllık 8,5 milyon TL, aylık ise 710 bin TL’ye anlaştığını iddia etmişti.

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, TRT’nin halkın vergileriyle kurulduğuna ve vergilerle yayın faaliyetlerini sürdürdüğüne vurgu yapılmış, TRT’nin bir kamu kurumu olduğuna dikkat çekilmişti.

TRT’nin, AK Parti iktidarı döneminde yayın ilkelerinden uzaklaştırıldığı belirtilen dilekçede, “Suç Duyurusu; Kamuoyu yararının ve ekonomik menfaatlerinin gözetilmediğinin göstermesi açısından ve kamunun kaynaklarının yandaş ‘iş adamlarına’, ‘sanatçılara’, ‘sporculara’ nasıl peşkeş çekildiğini göstermesi bakımından önemlidir” ifadeleri kullanılmıştı.

Exit mobile version