A3 Haber

Sedat Peker hakkında “Binali Yıldırım’ın oğluna hakaret ve iftira” suçlamasıyla dava açıldı

Sedat Peker hakkında “Binali Yıldırım’ın oğluna hakaret ve iftira” suçlamasıyla dava açıldı

Sedat Peker hakkında “Binali Yıldırım’ın oğluna hakaret ve iftira” suçlamasıyla dava açıldı
Eylül 21
20:24 2021

Suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında, eski başbakan ve AKP’nin İzmir milletvekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a hakaret ettiği ve iftira attığı iddiasıyla altı yıl dört ay hapis istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sedat Peker’in, Youtube hesabı üzerinden 23 Mayıs 2021’de yayınladığı konuşmada, yakın tarihte yüksek miktarlı uyuşturucu maddenin Kolombiya’da yakalandığından bahsettiği, Erkam Yıldırım ile ilgili de çeşitli sözler sarf ettiği anlatıldı.

Erkam Yıldırım’ın, avukatı aracılığıyla şikayet dilekçesi sunması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden şikayetçinin konuşmada belirtilen zaman dilimine ait yurtdışı giriş-çıkış kayıtlarının temin edildiği aktarıldı.

İddianamede, Erkam Yıldırım’ın avukatları tarafından savcılığa sunulan aynı döneme ait uçak biletleri dikkate alınarak yapılan inceleme sonucu, Peker tarafından belirtilen zaman aralığında Yıldırım’ın Venezuela’da bulunmadığının belirlendiğine yer verildi.

İddianamede, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan araştırmaya göre, soruşturmaya konu Youtube hesabının Sedat Peker tarafından kullanıldığının belirlendiği kaydedildi. Adli kayıtlara göre Peker’in, hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “silahlı yağma” suçlarından soruşturma yürütülürken yurtdışına kaçtığı ve halen yakalama emriyle arandığı belirtildi.

Savcılık, somut olayda Sedat Peker tarafından, şikayetçi Erkam Yıldırım’ın birtakım kişilerle illegal ilişkiler kurup uluslararası uyuşturucu madde ticaretinin güzergahını belirlediğine dair soyut iddialarda bulunulduğunu kaydetti. Müştekinin bahse konu suçu işlemek için yurt dışında bulunduğu zaman dilimini de içeren bu kurgunun gerçek dışılığının hem müşteki avukatı tarafından sunulan veriler hem de temin edilen resmi kayıtlarla sabit olduğunun anlaşıldığı iddianamede, Peker’in beyanlarının hiçbir veriye dayanmadığı belirtildi.

İddianamede Sedat Peker’in “sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle alenen hakaret” ve “iftira” suçlarını işlediği belirtilerek, bir yıl üç ay 15 günden altı yıl dört aya kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

İddianame, Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER