A3 Haber

Sudan’da darbe girişimi

Sudan’da darbe girişimi

Sudan’da darbe girişimi
Eylül 21
10:33 2021

Sudan’da resmi kaynaklar, başkentin Umdurman bölgesindeki bir grup askerin bazı askeri araçları ele geçirerek darbeye teşebbüs ettiğini aktardı.

Sudan devlet televizyonu, başkent Hartum’daki bir grup askerin başarısız bir darbe girişiminde bulunduğunu açıkladı.

Sudan Egemenlik Konseyi Sözcüsü Muhammed El Feki Süleyman, durumun kontrol altında olduğunu belirterek halka, ülkeyi, geçiş sürecini koruma ve darbeye karşı çıkma çağrısı yaptı.

Devlet televizyonu ve radyoları canlı yayınlarını keserek duyurdukları son dakika haberlerinde, halkı darbeye karşı koymaya çağırdı.

Resmi kaynaklar, başkentin Umdurman bölgesindeki bir grup askerin bazı askeri araçları ele geçirerek darbeye teşebbüs ettiğini aktardı.

Sudan Egemenlik Konseyi Sözcüsü Muhammed El Feki Süleyman, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, durumun kontrol altında olduğunu belirterek halka, ülkeyi, geçiş sürecini koruma ve darbeye karşı çıkma çağrısı yaptı.

Sudan Dışişleri Bakanı Meryem Sadık el-Mehdi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Aralık 2019’da devrilen Ömer el-Beşir rejiminin Sudan’ın dış ilişkilerinde gerginliğe sebep olduğunu belirterek, “Amaçları, Sudan’ın egemenliğini korumak değil kendi iktidarlarını korumaktı. Bölge ve uluslararası anlamda bazı ülkelere karşı düşmanlık gösteriliyordu. Bu politika, Sudan için izolasyon, yaptırımlar, ilişki kesme ve ambargolara yol açtı. Geçiş dönemi hükümeti ise bu sıkıntıları çözmeye çalıştı ve çalışmaya devam ediyor” açıklamasında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER