A3 Haber

Ünlü besteci Sadettin Kaynak’ın yaşamı beyaz perdeye taşınıyor

Ünlü besteci Sadettin Kaynak’ın yaşamı beyaz perdeye taşınıyor

Ünlü besteci Sadettin Kaynak’ın yaşamı beyaz perdeye taşınıyor
Eylül 22
11:49 2021

Klasik Türk Müziği’nin en önemli bestecilerinden Sadettin Kaynak’ın yaşam öyküsü beyaz perdeye taşınıyor. “SADETTİN / Musiki Dehası Hafız” adlı film, Sadettin Kaynak’ın 1952’de henüz 57 yaşındayken bir müzik çalışması sırasında felç geçirmesiyle değişen trajik yaşam öyküsünü konu ediyor.

Senaryosunu ünlü aktör Altan Akışık’ın kaleme aldığı, yapımcılığını Atilla Gökbörü’nün üstlendiği, yönetmen koltuğuna Albatrosun Yolculuğu filmiyle tanınan Cengis Asiltürk’ün oturduğu, genel koordinatörlüğünü Prof. Suat Gezgin’in yaptığı “SADETTİN / Musiki Dehası Hafız” adlı filmde, Sadettin Kaynak rolünü senarist Altan Akışık üstlenecek.

Kaynak’a fiziksel benzerliğiyle dikkat çeken Akışık, Kaynak’ı canlandırmanın kendine özel bir heyecan verdiğini söyledi. Sadettin Kaynak’ın hayat boyu çok fazla çalışmış olmasına vurgulayan Akışık, “Bu sefer nevi şahsına münhasır (özel) bir kişiliği canlandırmanın heyecanı içindeyim” dedi.

Kaynak’ın bir yandan güfte ve beste çalışmaları, bir yandan imam yardımcılığı ve sonra da Yavuz Sultan Selim ve Sultanahmet camilerinde baş imamlık yaptığını belirten Akışık, bu rolü oynamayı adeta tarihi bir görev bildiğini vurguladı.

Senaryo üzerinde yıllardır çalıştığını belirten Akışık, canlandıracağı Sadettin Kaynak’ın insanüstü gayretle çalışmaktan dolayı vücudunun erken sayılabilecek bir yaşta yıprandığını; bu nedenle, filmin hayli uzun bölümlerinde “felçli” bir karakteri canlandıracağını söyledi.

Sadettin Kaynak’ın yaşamı boyunca 850 kadar eser bestelemesine ve çalışkanlığına karşın yoksulluk içinde yaşamasının anlatıldığı filmde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Safiye Ayla, Hamiyet Yüceses, Deniz Kızı Eftelya, Müzeyyen Senar, Münir Nurettin Selçuk, Alâeddin Yavaşça ve Selahattin Pınar gibi önemli kişilikler de karşımıza çıkacak. Yapımcı Atilla Gökbörü, bu nadide sanatçıların benzerlerinin bulunabilmesi için, yarışma ve kampanyalar düzenlemeye hazırlandığını belirtti. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER