A3 Haber

AKP’li milletvekili: 2023’te verilecek oyların hesabı namazdan, oruçtan, hactan daha fazla

AKP’li milletvekili: 2023’te verilecek oyların hesabı namazdan, oruçtan, hactan daha fazla

AKP’li milletvekili: 2023’te verilecek oyların hesabı namazdan, oruçtan, hactan daha fazla
Eylül 23
09:05 2021

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, daha önce bir konuşmasında “Tayyip Erdoğan’ın sünnetinden” söz ederek Erdoğan’ı peygamber yerine koymuş ve tepkiyle karşılanmıştı. Yediyıldız bu kez de, 2023 seçimlerinde verilecek oyun hesabının, namaz kılmamaktan, oruç tutmamaktan daha fazla olduğunu söyledi.

Şenyıldız, daha önce katıldığı bir nikahtaki konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden, defteri vermek istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı. “Peygamberin hayatı boyunca gerçekleştirdiği örnek davranışlar ve yol gösterici sözlerinin bütünü” demek olan “sünnet” kavramının, AKP’li vekil tarafından bu şekilde Tayyip Erdoğan’a atıfla kullanılması büyük tepki çekmişti.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de görüntüleri Twitter hesabından paylaşıp Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı konuyla ilgili açıklama yapmaya çağırarak, “AKP Ordu Milletvekili Şener Yediyıldız, Erdoğan’ı peygamber ilan etti! Nikâh töreninde ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden nikah defterini vermek istemiyorum’ diyor. Her konuda konuşan Diyanet Başkanı Ali Erbaş bu konuda da konuşacak mısın?” diye tepki göstermişti. Yediyıldız, tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kalmıştı.

Cumhuriyet’ten Cemil Ciğerim’in haberine göre, Yediyıldız önceki gün katıldığı bir etkinlikte yine skandal açıklamalarda bulundu. Kabataş ilçesinde partililerle bir araya gelen Yediyıldız, 2023 seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz elhamdülillah müslümanız. Bugün geldik, yarın gideceğiz. Gittiğimizde de yaptıklarımızın hesabını vereceğiz. Zannetmeyin ki ben verdiğim oyun hesabını vermeyeceğim. Samimiyetle söylüyorum daha fazla vereceksiniz. Kılmadığınız namazdan, tutmadığınız oruçtan, gitmediğimiz hacdan daha fazla vereceksiniz” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER