A3 Haber

Genel yayın yönetmenimiz Süleyman Gençel gözaltına alındı: Dokuz saatlik gözaltı, ifade ve mahkeme sürecinin ardından serbest bırakıldı

Genel yayın yönetmenimiz Süleyman Gençel gözaltına alındı: Dokuz saatlik gözaltı, ifade ve mahkeme sürecinin ardından serbest bırakıldı

Genel yayın yönetmenimiz Süleyman Gençel gözaltına alındı: Dokuz saatlik gözaltı, ifade ve mahkeme sürecinin ardından serbest bırakıldı
Eylül 23
10:13 2021

A3 Haber genel yayın yönetmeni Süleyman Gençel, bu sabah evine gelen iki sivil polis tarafından gözaltına alındı. Gençel, yaklaşık dokuz saat süren gözaltı, ifade ve mahkeme sürecinin ardından akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

A3 Haber Merkezi | a3haber.com genel yayın yönetmeni, gazeteci Süleyman Gençel bu sabah evine gelen iki sivil polis tarafından gözaltına alınarak İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gençel, gözaltına alınışını Twitter hesabından duyurdu.

Hangi konuyla ilgili olarak gözaltına alındığı henüz öğrenilemeyen Gençel’in, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin AKP’li rektörü Nükhet Hotar’ın şikayeti üzerine gözaltına alınmış olabileceği olasılığı üzerinde duruluyor.

Gençel savcılığa sevk edildi

Gazeteci Süleyman Gençel, avukatları eşliğinde ifade verdikten sonra İzmir Adliyesi bilişim suçları savcılığına sevk edildi.

14 Eylül’de Twitter’dan paylaştığı bir cümle nedeniyle

Gençel’in gözaltına alınmasının nedeninin, 14 Eylül 2021’de kişisel Twitter hesabından, DEÜ’nün AKP’li rektörü Hotar hakkında Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını duyurması olduğu ortaya çıktı.

Gençel, AYM’ye başvuru dilekçesinin görselini şu notla birlikte paylaşmıştı:

Nükhet Hotar konusunda Anayasa Mahkemesi’ne başvuruyu yaptık. Hukuki süreci bitirip Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz. Oradaki adil yargı sonucu şimdiden belli. Kadının patronunun bir sözü vardır. “İnlerine kadar gireceğiz.” Ben ekleme yapayım. Her yerine gireceğiz.

Basın İş’ten açıklama

DİSK’e bağlı Basın İş Sendikası’nın açıklamasında “AKP eski Genel Başkan Yardımcısı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar’ın şikayeti üzerine gazeteci Süleyman Gençel evinden gözaltına alındı. Gençel bir an önce serbest bırakılmalı; mağdurlar değil suçlular gözaltına alınmalıdır” denildi.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Gazeteci Gençel, savcılıkta verdiği ifadenin ardından tutuklanması talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edildi.

Serbest bırakıldı

Gençel, dokuz saatlik gözaltı, ifade ve mahkeme sürecinin ardından İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı

İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin ifade sorgu zaptına göre, Gençel’in söz konusu paylaşımının “cinsel taciz” olarak değerlendirildiği görüldü. Gençel’in, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarında sık sık kullandığı “inlerine gireceğiz” cümlesine atıfta bulunarak Hotar’la ilgili yargı sürecini anlatıp “her yerine gireceğiz” şeklinde bir cümle kurmasının “taciz” olarak değerlendirildiğini belirten 5. Sulh Ceza Hakimliği şu kararı verdi:

Şüphelinin sosyal medyada paylaştığı her yerine gireceğiz şeklindeki sözünün cinsel taciz suçunu değil, TCK’nin 125/1. maddesinde düzenlenen hakaret suçunu oluşturabileceği yönünde hakimliğimize kanaat oluştuğu, hakaret suçunun cezasının üst sınırının iki yıl hapis cezası olduğu, bu durumda tutuklama kararının verilemeyeceği sonuç ve kanaatiyle tutuklama isteminin reddine, haftada bir gün karakola imza vermek suretiyle adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verildi. 

Süleyman Gençel: Mücadeleye devam, daha işimiz bitmedi!

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Gençel, “Tutuklama talebi ile mahkemeye sevkedildim. Ancak tutuksuz yargılanmak şartıyla serbest bırakıldım. Mücadeleye devam. Daha işimiz bitmedi. Destek olan herkese teşekkürler” açıklamasında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER