Site icon A3 Haber

Nagehan Alçı’ya konuşan Taliban yetkilisi: Atatürk hakkında fazla bilgim yok ama inşallah öğreneceğim

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Kabil’deyken görüştüğü bir Taliban yöneticisinin kendisine “Atatürk mevzusunda fazla bir bilgim yok ama inşallah gelecekte onun hakkında da okuyup öğreneceğim” dediğini aktardı.

Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından Kabil’e giden Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bölgeden izlenimlerini aktarmaya devam ediyor.

Alçı, bugünkü yazısında Kabil’deyken eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Abdürreşid Dostum’un malikanesinde Taliban’ın Kabil, Kapisa, Pençşir ve Pervan bölgelerinin askeri komutanı Kari Selahaddin el-Eyyubi ile yaptığı röportajı yayınladı.

“General Dostum’un gösterişli malikanesinin dev akvaryumlarla kaplı salonu baştan aşağı eli silahlı Taliban mensupları ile doluydu. Kimi koltuklara uzanmış, kimi oturuyor, kimi ayakta” diyen Alçı’nın, Taliban yetkilisiyle yaptığı röportaj şu şekilde:

Siz Pençşir’in komutanısınız. Oradaki direnişçilerin tamamen bertaraf edildiğini, pasifize edildiğini söyleyebilir misiniz? Pençşir yüzde 100 kontrolünüz altında mı?

Askeri olarak şimdi daha güçlü olduğunuzu söyleyebilir misiniz? ABD silahlarını bırakıp gitti deniyor. O silahlar artık sizde mi?

Röportaj başlamadan yaptığımız sohbette kardeşinizin Türkiye’de olduğunu söylemiştiniz. Türkiye’de nerede ve burada ne yapıyor?

Türkiye’ye ne söylemek istersiniz? Türkiye-Afganistan ilişkilerini nasıl görüyorsunuz?

Biraz önce zikrettiğiniz “Ne mutlu Türk’üm diyene” modern ve laik Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüdür. Nasıl bakıyorsunuz Atatürk’e?

Exit mobile version