A3 Haber

Balçova’da öğrencilere bilgisayar dağıtıldı, Kılıçdaroğlu konuştu: “Bir ülke kaynağını önce çocukları için harcar”

Balçova’da öğrencilere bilgisayar dağıtıldı, Kılıçdaroğlu konuştu: “Bir ülke kaynağını önce çocukları için harcar”

Balçova’da öğrencilere bilgisayar dağıtıldı, Kılıçdaroğlu konuştu: “Bir ülke kaynağını önce çocukları için harcar”
Eylül 25
21:26 2021

Balçova Belediyesi’nin üniversiteyi kazanan öğrencilere bilgisayar dağıtımı töreninde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, öğrenim kredisi faizlerini sileceğinin müjdesini verdi. Türkiye genelinde öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa değinen Kılıçdaroğlu, ” Onlar 19 yılda yurt sorununu çözemediler. Benim sadece sizlere değil bu ülkenin halkına sözüm var; bir yılda Türkiye’de yurt sorununu çözeceğim” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük İzmir programına bugün Balçova’da start verdi. Kılıçdaroğlu, Balçova Belediyesi’nin 15. Kez düzenlediği üniversiteyi kazanan 460 öğrenciye dizüstü bilgisayar dağıtım törenine katıldı.

Törende Balçova Belediyesi’nin 10 yıl önce açtığı 384 kişilik Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan kız öğrenciler, 2011 yılında yurdun açılışını yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na o gün çekilmiş bir fotoğrafını hediye ederek teşekkür ettiler.

Balçova Belediyesi’nden 460 öğrenciye bilgisayar desteği 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen törende, Balçova Belediyesi; 2021 yılında YKS’de başarılı olan 460 üniversite öğrencisine dizüstü bilgisayar ve plaket dağıtımı gerçekleştirdi. 2021 YKS’de sayısal, eşit ağırlık, sözel ve yabancı dil alanlarında ilk 3’e giren öğrencilere plaket ve hediyeleri CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından verildi.

Başkanlara övgü: Sadece gençlere değil herkese sahip çıkıyoruz 

Törende konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Balçova Belediye Başkanı Çalkaya’dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Kılıçdaroğlu, “Bugün benim hayatım açısından da son derece anlamlı, gençlerle buluşuyoruz. Başkanımız çok güzel bir konuşma yaptı, yürekten kutluyorum. Sadece gençlere değil herkese sahip çıkıyorsunuz. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımıza da yürekten teşekkür ederim. Siz Balçova’yı, o İzmir’i kucaklıyor” dedi.

“Umutsuzluğa kapılmayın”

Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Üniversiteye gideceksiniz, hayatınızın önemli adımlarını atacaksınız, farklı bir dünyayı göreceksiniz. Sorunları en az bizim kadar biliyorsunuz. Sizden istediğim sadece bir şey var; sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın! Sözüm söz Türkiye’de yaşanacak ve çalışacak ortamı size sağlayacağım. Bundan kesinlikle emin olmanızı isterim. Babalarımız, dedelerimiz, Kurtuluş Savaşı’nı en zor koşullarda verdiler, bu güzel ülkeyi bizlere armağan ettiler, bizlerin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok. Sizler üniversite okuyacak, dünyayı sorgulayacaksınız, teknolojiyi daha hızlı kullanacaksınız, Türkiye’yi daha hızlı büyüteceksiniz” ifadelerini kullandı.

“19 yılda çözemediklerini bir yılda çözeceğiz” 

“Demokrasi, sevgi ve hoşgörüyü Türkiye’ye getireceğiz” sözleriyle açıklamasını sürdüren Kılıçdaroğlu, yurt sorununa dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Sizi ayrıştırmak, kavganın ortasına çekmek isteyebilirler ama sağduyulu hareket edeceğiz. Her düşünceye saygı göstereceğiz. Göreceksiniz ki Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yok. Onlar 19 yılda yurt sorununu çözemediler. Benim sadece sizlere değil bu ülkenin halkına sözüm var; 1 yılda Türkiye’de yurt sorununu çözeceğim. Bir ülke kaynağını çocukları için harcar. Para harcayacaksak evlatlarımız için harcamamız lazım. Biz bunu yapacağız. Sizin ağabeyleriniz var, üniversiteyi bitirdiler yüz binlercesi işsiz. Bazen sokaklarda kameraların önüne çıkıyorlar, işsiz oldukları için şikayet ediyorlar, geçinemediklerini söylüyorlar, yandaki bir dayı fırlıyor cep telefonunu göster diyor, atarlanıyor. Bugün devleti yönetenler de aynı pozisyonda” dedi.

“Polis, attığınız tweetten dolayı kapınızı gelmeyecek” 

Yaşanacak bir Türkiye vaat ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Birlikte güçlü olacağımız bir Türkiye vaat ediyorum. Ağabeylerinizden KYK’dan kredi alanlar oldu, büyük kısmı işsiz. Şimdi icra memurları ‘paraları verin’ diyorlar. İş yok ama para istiyorlar. Bunların faizlerini sileceğiz. İş başı yaptıktan sonra anaparaları geri alacağız. Huzurlu bir Türkiye’nin yanında, iktidar sahiplerini korkmadan rahatlıkla eleştirebileceğiniz Türkiye vaat ediyoruz. Hiçbir polis, attığınız tweet ya da konuşma dolayısıyla sabahın köründe kapınıza gelmeyecek. Sizden bir şey istiyorum; çalışın, başarılı olun. Her başarı Türkiye’nin başarısı, kalkınması demektir. Bizim görevimiz de sizin çalışacağınız alanlar yaratarak bu başarılarınızı büyütmek” açıklamalarında bulundu.

Kılıçdaroğlu ayrıca, “Belediye başkanlarımız size hizmet verirken engeller çıkardıklarını, soruşturma açtıklarını biliyorum. Ama onların feriştahı gelse yolumuzdan asla dönmeyeceğiz” dedi.

CHP’li Fatma Çalkaya: Amacımız eğitimde adaleti sağlamak 

Törenin açılış konuşmasını yapan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Bu yıl gerçekleştirilen 2021 YKS Sınavlarında, üniversiteye girmeye hak kazanan 460 genç arkadaşımızla buluşmamızı sağlayan bu törenin tek bir amacı var; eğitimde adaleti sağlamak ve milyonlarca öğrenci arasından başarılı olarak bir üniversiteyi kazanan; ilçemizdeki kıymetli öğrencilerimizi kutlamak. Sosyal Belediyeciliği ön planda tutan anlayış Balçova’da ilk kez 2004 yılında iktidara geldi. O gün Balçova için milat oldu. İlçemizde yapılan çalışma ve yatırımların önemli bir kısmı; kadınlar, gençler ve dezavantajlı grupları kapsıyor. Balçova Belediyesi olarak her öğrencinin eşit ve kaliteli hizmet alması bizim eğitim politikamızın omurgasını oluşturuyor. Bu akşam bu amaçla öğrencilerimize birer Başarı Plaketi, il dışına gidecek arkadaşlarımız için açık tarihli gidiş-geliş otobüs bileti, birer diz üstü bilgisayar ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unu hediye ettik. Bizlere ve Ailelerinize bu gururu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çalkaya’dan ikinci yurt müjdesi

Ülkedeki üniversite öğrencilerinin barınma sorununa da değinen Çalkaya, ilçede ikinci kız öğrenci yurdu için çalışmalara başladıklarının müjdesini verdi. Çalkaya, “Şu an ülkemizde üniversiteyi kazanan ancak barınacak yer bulamayan yüzbinlerce öğrencimiz var. Bu sorun, ülkemizin kanayan yarası. Eğitimin her alanında yatırım yapan bir belediye olarak yurt konusunu ihmal edemezdik. 2011 yılında açılışını gerçekleştirdiğimiz 385 kişilik kız öğrenci yurdumuz 10 yıldır bu ilçede hizmet veriyor. Buradan bir müjde de vermek istiyorum; Balçova Belediyesi olarak 200 kişilik ikinci kız öğrenci yurdumuzun da proje çalışmalarını başlattık” dedi.

Geçen yıl alınan bilgisayarla için Sayıştay soruşturma açtı 

Çalkaya ayrıca, “Geçen yıl aldığımız bilgisayarlar için Sayıştay ‘zimmet soruşturması’ açtı. Gençleri kucaklayacak bir devlet anlayışı çok uzak değil. İnanıyorum ki halkın iktidarında hayata atılacaksınız” dedi.

“Fatma ablanız size bir telefon kadar yakın” 

Öğrencilere seslenen Başkan Çalkaya, “Kiminiz İzmir dışında kiminiz ise İzmir’deki üniversitelerde eğitim alacaksınız.Bir şeyi aklınızdan hiç çıkarmayın. Nerede olursanız olun. Eğitim hayatınız ile ilgili başınız dara düşerse, Fatma Ablanız ve Balçova Belediyesi bir telefon kadar size yakın. Başarınızdan dolayı hepinizi tekrar kutluyor, iyi bir eğitim hayatı geçirmenizi diliyorum” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER