Site icon A3 Haber

CHP’li başkanlardan bütçe tepkisi: Muhalefet belediyelerine kaynak kullandırılmıyor!

Hatay’da bir araya gelen CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı tarafından yayımlanan ortak açıklamada, “Bütçesinin yüzde 65’ini CHP’li Belediyelerin ödediği Türkiye Belediyeler Birliği’nin kaynaklarının son derece partizanca ve keyfi kullanıldığı, muhalefet belediyelerine kaynak kullandırılmıyor” denildi.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanın Hatay’da bir araya geldiği ‘Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’nın sonuç bildirgesi açıkladı. Bildirgeyi, ev sahibi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş okudu. CHP’li büyükşehir belediyeleri, hükümetten “Sığınmacı sorunun çözümünde yerel yönetimlerin dışlanmamasını, daimî bir ortak masa kurulmasını, yerel yönetimlere bütçe ve yetki temin edilmesini, ilkeli, kararlı, şeffaf, demokratik ve katılımcı göç politikası açıklanmasını” talep etti.

Savaş, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının 13’üncü buluşmayı yaptığı belirterek; toplantıda EXPO 2021 hazırlıkları ile gıda güvenliği ve tarımsal kalkınma, Türkiye Belediyeler Birliği’ndeki uygulamalar ve mülteciler gibi konuları değerlendirdiklerini aktardı.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının ortak açıklaması şu şekilde:

Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yarısına hizmet veren Büyükşehir Belediye Başkanları olarak, buluşmalarımızın 13’sünü Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde, kardeşliğin ve sevginin simgesi Hatay’da gerçekleştirdik. Toplantımızda; Hatay Büyükşehir Belediyemiz tarafından son aşamasına getirilen Expo 2021 organizasyonuna ait hazırlıkları, pandemi sonrası tüm dünyanın öncelikli gündem maddelerinden birine dönüşmüş olan gıda güvenliği bağlamında tarımsal kalkınma konularını, Türkiye Belediyeler Birliği’ndeki keyfi uygulamaları ve 10 yıla yakın bir süredir ülkemizin giderek büyüyen asli sorunlarından biri haline gelmiş olan mülteciler ve daha birçok konuyu ele aldık.

Exit mobile version