A3 Haber

Erdoğan “barınamıyoruz” diyen öğrencileri hedef aldı: Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan

Erdoğan “barınamıyoruz” diyen öğrencileri hedef aldı: Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan

Erdoğan “barınamıyoruz” diyen öğrencileri hedef aldı: Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan
Eylül 25
18:30 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yurt kapasitesini tırmandıran bir iktidarız, hiç ilgisi alakası olmayan kişileri banklara yatırarak kampanyalar sürdürüyorlar, yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni’nde konuştu.

Erdoğan, son dönemde ev kiraları ve yurt ücretlerine tepki göstererek parklarda yatan öğrencilere ilişkin olarak, “Son günlerde üniversite öğrencileriyle ilgli çirkin bir kampanya yürütlüüyor. Yurt kapasitesini tırmandıran bir iktidarız, hiç ilgisi alakası olmayan kişileri banklara yatırarak kampanyalar sürdürüyorlar, yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada” dedi.

Erdoğan, “Yurt sayısını arttırdık, yokmuş gibi kampanya yürütülüyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kimsenin kendini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk

  • Belediye başkanlığından başbakanlığa oradan cumhurbaşkanlığına kadar sorumluluk üstlendiğimiz her yerde ilkemiz, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket ettik. Türkiye’nin en yaygın sosyal destek politikalarını hayata geçirmek suretiyle bu ülkede hiç kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk.

Ülkemizi gıpta edilen bir yer haline getirdik

  • Çocuklardan yaşlılara engellilerden kadınlara her kesimi ve sağlıktan eğitime konuttan istihdama her alanı kapsayan destek politikalarımızla ülkemizi bu bakımdan gıpta edilen bir yer haline getirdik. Türkiye’nin sosyal yardım bütçesi biz göreve geldiğimizde yıllık 2 milyar liraydı. Geçtiğimiz yıl bu rakam 69 milyar lirayı buldu. Sosyal yardımların milli gelirimize oranını yüzde 0,38 seviyesinden yüzde 1,37 seviyesine çıkardık.

Üniversite öğrencileriyle alakalı çirkin bir kampanya yürütülüyor

  • Dünya değiştikçe, ülkemiz geliştikçe bilhassa gençlerimizin beklenti ve ihtiyaçları fazlalaştıkça biz de kendimizi buna göre güncelliyoruz.  Dünkü Türkiye’nin ihtiyacı kimseyi aç ve açıkta bırakmamaktı. Bugünkü Türkiye’nin ihtiyacı herkese arzu ettiği standartta hayatını sürdürebileceği imkanları sağlamaktır. Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor. Ülkemizde iktidara geldiğimizden bu yana yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadarıyla tırmandıran, neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız.

Hayatınız yalan

  • Ve bunu görmeden maalesef yalan, yanlış, hiç ilgisi alakası olmayan kişileri güya bankların üzerine yatırarak Türkiye’de şu anda yurt yokmuş diye, bu tür yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada. Ve bütün bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Bu yurtlarımızda 2, bilemedin 3 kişilik kapasiteyle biz öğrencilerimizi ağırlıyoruz.

Ekmeğe muhtaç olmak fakirlik ölçüsü olmaktan çıktı

  • Karnını doyurabileceği ekmeğe muhtaç olmak fakirlik ölçüsü olmaktan çıktı. Artık insan gibi yaşamak dediğimiz imkanlara sahip olmayanlar kendini fakir hissediyor. Öyleyse bize düşen görev milletimizi bu yeni standartlara göre hayatını sürdürebileceği imkanlara kavuşturmaktır. Sosyal destek programlarımızı da aynı anlayışla yeniliyor, genişletiyoruz. Özellikle aile kurumuna büyük önem veriyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER