Site icon A3 Haber

CHP’li Başkan Kenan Kolat açıkladı: Almanya’da 115 Türk kökenli aday yarıştı

Almanya, 16 yıllık Merkel dönemini sonlandıran seçimler için bugün sandık başındaydı. Almanya’da 20’inci dönem Federal Meclisi belirlemek için yapılan genel seçimlerde, Türk kökenli adayların sayısı dikkat çekti. Toplam 115 Türk kökenli aday olduğunu belirten CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat, “14 ya da 18 kadar Türk kökenli aday, parlamentoya girebilir” dedi.

Almanya’da bugün gerçekleşen seçimlerde Türk kökenli vekillerin sayısı merakla bekleniyor. 18-20 civarında Türk kökenli politikacının federal meclise girmesi halinde, bir rekor kırılmış olacak. Kolat’a göre, SPD’nin hükümet kurması, Türkiye’de de bir değişimi tetikleyecek.

Yeni Posta’nın haberine göre, CHP Berlin Birlik Başkanı Kenan Kolat ve ekibinin yaptığı bir araştırmaya göre Almanya’da bugün gerçekleşen federal meclis seçimlerinde 115 Türk kökenli aday yarıştığını açıkladı. İsimlere, sosyal medya hesaplarına ve federal seçim dairesinde yayınlanan resmi listelere bakarak hazırlanan listede, siyasi yelpazede soldan sağa farklı partilerden adaylıklarını koyan Türkler dikkat çekti.

Türkiye kökenli adayların tam listesini yayınlayan CHP’li Başkan Kolat sandık ve sonrasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kenan Kolat, şunları söyledi:

“64’ü mecliste grubu bulunan 51’i ise diğer partilerden aday”

“SPD ile Türkiye’de değişim başlayacak”

Federal Meclis’teki en yüksek Türk kökenli sayısına ulaşılabilir

Türk kökenli adaylar…

Bavyera

Berlin

Brandenburg

Bremen

Hamburg

Hessen

Baden-Württemberg

Aşağı Saksonya

Kuzey Ren-Vestfalya

Rheinland-Pfalz

Saarland

Schleswig-Holstein

Bu adaylar dışında şu partilerden de adaylar var:

Federal mecliste grubu olan partilerde 19’u SPD, 11’i Yeşiller, 26’sı Sol Parti, 4’ü Hür Demokrat Parti, 3’ü CDU, 1’, AfD’den olmak üzere 64 Türkiye kökenli aday olmuşlardır.

Bu arkadaşlarımızın dışında ise yukarda belirtildiği gibi 51 kişi de diğer partilerden aday olmuşlardır. Böylelikle toplamda 115 Türk kökenli aday seçimlerde yarışmış oldu.

Kolat, “SPD’den 8, Sol Parti’den 5, Yeşiller’den 4, CDU’dan 1 adayın meclise seçilebilme olasılığı bulunuyor. Bu şekilde olursa, Federal Meclisteki en yüksek Türkiye kökenli sayısına ulaşılmış olacaktır” dedi.

Exit mobile version