A3 Haber

Prof. Aziz Sancar: Aşı karşıtı olmak mantık dışı bir durum

Prof. Aziz Sancar: Aşı karşıtı olmak mantık dışı bir durum

Prof. Aziz Sancar: Aşı karşıtı olmak mantık dışı bir durum
Eylül 26
18:14 2021

TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları yürüten hocalarla bir araya gelen Prof. Aziz Sancar, “Aşı karşıtı olmak mantık dışı bir tutum. Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek” dedi.

“Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma” başlıklı toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Nobel ödüllü Prof. Aziz Sancar, “Aşı çalışmalarının geldiği noktayı nasıl buluyorsunuz” sorusu üzerine, “Çok başarılı buldum. Bazılarından haberim vardı ama bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Gerçekten 3 yıl içinde harika işler başarmışlar ve iyi öğrenciler yetiştirmiş gerçekten çok beğendim” dedi.

“Buna hakkınız yok”

Sancar, aşı karşıtlığı konusunda bir mesajının olup olmadığı sorusuna ilişkin “Ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü aşı karşıtı olmak bence mantık dışı bir tutum. Yani mantıklı değil. Aşı karşıtı olmak mantıklı bir tutum değil” ifadelerine yer verdi.

Sancar, görev yaptığı üniversitenin aşı olmayanları kabul etmediğini kaydederek “Türkiye kanunları zorluyor mu bilmiyorum. Ama kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok” dedi.

Aşı karşıtları Prof. Aziz Sancar’ı “boş yapmakla” itham etti

“Aşı karşıtı olmak mantıklı bir tutum değil” ve “Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek, yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok” ifadelerini kullanan Sancar’a sosyal medya üzerinden “genetik” dersi verildi. Bazı kullanıcılar Nobelli bilim insanını “boş yapmakla” itham etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER