Site icon A3 Haber

Özel öğrenci yurdu patronu: Ülkemizde yurt ve barınma sorunu yok, KYK yurtlarına bedava yerleşememe sıkıntısı var

TUM YURT ISVERENLERI SENDIKASI (TUYISEN) GENEL BASKANI AHMET BAYDAR, ''ULKEMIZDE BAZI BASIN YAYIN ORGANLARI VE SOSYAL MEDYADA YER VERILDIGI SEKLIYLE ABARTILI BIR YURT VE BARINMA SORUNU YOKTUR. ULKE GENELINDE OGRENCILERIN ACIKTA KALDIGI, BARINMA SORUNU YASADIGI, YURT BULAMADIGI, GIBI IFADELER ABARTILI VE MAKSADI ASAN IFADELERDIR.'' DEDI. (FOTO: KONYA,DHA)

Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) adı altında bir araya gelen özel öğrenci yurdu patronları, ülkede abartılı bir barınma sorunu olmadığını savunuyor. Kendisi de bir öğrenci yurdu patronu olan TÜYİSEN’in genel başkanı Ahmet Baydar, “Abartılı bir yurt ve barınma sorunu yoktur. Öğrencilerin açıkta kaldığı, barınma sorunu yaşadığı, yurt bulamadığı gibi ifadeler abartılı ve maksadı aşan ifadelerdir. KYK yurtlarına bedava yerleşememe sıkıntısı var” dedi.

Özel öğrenci yurdu patronlarının bir araya geldiği TÜYİSEN’in genel başkanı Baydar, ülke gündeminde birkaç haftadır yer alan yurt ve barınma sorunuyla ilgili bilgi kirliliği olduğunu iddia etti. Abartılı yurt ve barınma sorunu olmadığını savunan Baydar, ”Ülkemizde bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer verildiği şekliyle abartılı bir yurt ve barınma sorunu yoktur. Ülke genelinde öğrencilerin açıkta kaldığı, barınma sorunu yaşadığı, yurt bulamadığı gibi ifadeler abartılı ve maksadı aşan ifadelerdir. Pandemi nedeniyle yaklaşık iki yıldır kapalı olan özel yurtlar hizmet vermek üzere tüm önlemlerini alarak kapılarını öğrencilere açmıştır” dedi.

Baydar’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Belediyelerin barınma imkanı sağlaması çözüm değil”

Exit mobile version