Site icon A3 Haber

CHP’li Sertel’den belgeleri Sayıştay’dan saklayan AKP’li rektör Hotar’a tepki: Hukuk önünde hesap vermelidir!

AKP’li Nükhet Hotar’ın rektörlüğünü yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından Sayıştay denetçilerine bilgi ve belgelerin verilmemesi skandalı gözler önüne serdi. CHP’li Atila Sertel, AKP’li rektör Hotar’a tepki göstererek, “Sayıştay’ın denetim yapmasını engellemiştir, Sayıştay’a hesap vermeyen rektör harcadıklarının hesabını hukuk önünde mutlaka vermelidir” açıklamasında bulundu.

Rektörlüğünü AKP’li Nükhet Hotar’ın yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Sayıştay denetçilerinin belge ve bilgi talebine ilişkin 40 resmi talebi yanıtsız bıraktığını hatırlatan Sertel, raporda banka hesaplarının uyumsuz olduğu, şube müdürleri ve öğretim üyelerinin yasaya, yönetmelikleri aykırı şekilde atandığı, işletme gelirlerinin giderlerini karşılayamaz durumda olduğu gibi bulguların da yer aldığını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, üniversite yönetimine sert tepki gösterdi. Kamu parasını nasıl harcadığına dair bilgi vermeyen AKP’li Nükhet Hotar’ı eleştiren CHP’li Sertel, “Harcadığı para babasının malı olan bir para değil. Harcadığı para kamunun malıdır. Bunun hesabı kendisinden mutlaka sorulmalıdır” dedi.

“AKP’li Nükhet Hotar DEÜ’yü batağa sürükledi”

Dokuz Eylül Üniversitesi döner sermaye işletmesinin 4 milyon 415 bin lira açık verdiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

İlgili haberler:

 

Exit mobile version