A3 Haber

Halk TV’de “sendikaya izin yok” iddiası

Halk TV’de “sendikaya izin yok” iddiası

Halk TV’de “sendikaya izin yok” iddiası
Eylül 29
12:59 2021

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) Halk TV’de yeterli üye sayısına ulaşarak toplu sözleşme yetkisi kazandığı ancak kanal yönetiminin görüşme masasına oturmadığı iddia edildi.

Halk TV’nin sahibi iş insanı Cafer Mahiroğlu’nun, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile toplu iş sözleşmesi imzalamak için masaya oturmak istemediği ileri sürüldü.

Medyakoridoru’nun edindiği bilgiye göre; Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS,) Halk TV’de yeterli sayıya ulaştı ve haziran ayında Çalışma Bakanlığından toplu iş sözleşmesi için yetki aldı. Ancak Halk TV patronunun bu yetkiye itiraz ettiği ve sendikanın yaklaşık üç aydır süreci diyalog ile çözmeye çalıştığı ortaya çıktı.

TGS’nin, CHP’li bazı milletvekillerini de devreye soktuğu ancak Halk TV’nin patronu Cafer Mahiroğlu’nun sendika ile masaya oturmak istemediği söyleniyor. Kanalda program yapan kimi gazetecilerin ise süreçten haberdar olduğu ve rahatsızlığını patron ile paylaştıkları konuşulurken, Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın bu süreçte nasıl bir tavır takındığı ise bilinmiyor.

Diğer yandan TGS’nin, bugüne kadar sorunu kamuoyuna neden duyurmadığı da merak konusu oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER