A3 Haber

Erdoğan: İdlib’de Türkiye ile Rusya ortak çalışacak

Erdoğan: İdlib’de Türkiye ile Rusya ortak çalışacak

Erdoğan: İdlib’de Türkiye ile Rusya ortak çalışacak
Eylül 30
16:25 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’ya ziyaretinde S-400 hava savunma sistemi ile Suriye konusunun gündeme geldiğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Soçi’de görüşmesinin ardından Türkiye’ye dönerken gazetecilere konuşan Erdoğan, Türkiye’nin Rusya ve ABD’yle ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Nihai çözüm gerekli”

  • Özellikle İdlib başta olmak üzere Suriye ile ilgili konuları da ayrıntılı şekilde ele aldık. Uzun yıllardır süren Suriye krizi ülkelerimiz başta olmak üzere tüm bölgeye ağır maliyetler getirdi. İnsani dramlar yanında sürecin ekonomik yükü hepimiz için katlanılmaz boyutlara ulaştı. Kaldı ki Türkiye olarak şu an itibarıyla 4,5 milyona yakın mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. Ayrıntıların ötesine geçip bu meseleye kalıcı, nihai ve sürdürülebilir bir çözüm bulma vaktinin geldiğini konuştuk. Bu konuda birlikte atacağımız adımların gerekliliği üzerinde durduk.
  • Sayın Putin’le görüşmemizde, bu yöndeki her türlü gerçekçi ve adil adıma açık olduğumuzu özellikle belirttik. Birçok aktörün sahada olduğu ve çetrefilli yönleri bulunan bölgesel konularda zaman zaman bazı fikir ayrılıkları da olmuyor değil. Ama bu ikili görüşmemizde hemen hemen bütün konularda bir birlikteliğin olduğunu gördük. Bu tabii işin sevindirici yönüdür.

“Sıkıntı yaşanmıyor değil”

  • İdlib’de güvenliğini sağladığımız bölgelerde zaman zaman bazı sıkıntılar yaşanmıyor değil. Ama bu sıkıntıları aşmak için ilgili birimlerimiz muhataplarıyla görüşmek suretiyle bunu da çözmenin gayreti içinde oluyorlar. Bu konuda da birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de özellikle liderler düzeyinde telefon diplomasiyle, bunun yanında dışişleri ve savunma bakanlarımızın, istihbarat örgütlerimizin müşterek çalışmalarıyla bunları çözmenin gayreti içerisinde olalım dedik ve bu konuda da mutabakatımızı ortaya koyduk.

İlgili Haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER