A3 Haber

Manavgat’ta ormanı yakan çocuklar için 10’ar yıl hapis istemi

Manavgat’ta ormanı yakan çocuklar için 10’ar yıl hapis istemi

Manavgat’ta ormanı yakan çocuklar için 10’ar yıl hapis istemi
Eylül 30
16:55 2021

İddianamede çocukların “kasten orman yakmak” suçundan en az 10’ar yıla kadar hapsi ve 200 biner liraya kadar adli para cezası verilmesi talep edildi.

Temmuz ayının sonunda Antalya’nın Manavgat ilçesinde orman yangını çıkardıkları iddia edilen iki çocuk hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede çocukların “kasten orman yakmak” suçundan en az 10’ar yıla kadar hapsi ve 200 biner liraya kadar adli para cezası verilmesi talep edildi.

Kavaklı Mahallesi’nde 28 Temmuz’da başlayan ve 4 hektar ormanlık alanla bazı binaların zarar görmesine neden olan yangını çıkardığı gerekçesiyle gözetim altında tutulan M.A.T. (12) ve yangını çıkarmaya azmettirdiği iddiasıyla tutuklanan C.Y. (16) hakkında “kasten orman yakmak” suçundan hazırlanan iddianame Manavgat Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve 24 kişinin müşteki olarak gösterildiği iddianamede, “yangının çıktığı saatte yangın mahallinden küçük bir çocuğun kaçtığı” yönünde bilgi elde edildiği aktarıldı.

İddianamede, 12 yaşındaki M.A.T’nin şu ifadelerine yer verildi:

  • “Ormanın yakınlarında futbol oynarken C.Y. yanıma gelerek ormanı işaret etti ve ‘Bu ormanı tutuştur’ dedi. Ben de ‘neden’ diye sordum, o da bana ‘yak yak bir şey olmaz, zaten kamera yok buralarda’ dedi. Bana çikolata verdi ve ormanı yakmamı söyledi, yine bana evimizdeki çakmağı alarak ormanı yakabileceğimi söyledi. Eve giderek evdeki çakmağı aldım ve ormana gittim. Ormanda daha önceden hayvancılık yapmıştık, bu sebeple ormanı biliyordum. Ormana gittiğimde yerde bulunan kurumuş çalılara etraftan biraz daha çalı ve kurumuş ot toplayarak çember haline getirdim ve elimdeki çakmakla orayı ateşe verdim. Beş dakika kadar orada kaldım, yangın büyüdü. Ormanın yakınlarındaki oduncunun yanına gittim, yangının istif halinde bulunan odunlara doğru ilerlediğini gördüm, oradan da kaçarak eve gittim.”

Ormanı yakması konusunda kimsenin kendisini tehdit etmediğini belirten çocuğun, pişmanlık duyduğunu ve ateşi söndürmeye çalıştığını söylediği aktarıldı.

C.Y. suçlamaları kabul etmedi

16 yaşındaki C.Y’nin ise suçlamaları kabul etmeyerek M.A.T’nin kendisine iftira attığını öne sürdüğü kaydedildi.

10’ar yıl yıl hapis, 200 biner liraya kadar adli para cezası

İddianamede sanıklara “kasten orman yakmak” suçundan en az 10’ar yıla kadar hapis ve 200 biner liraya kadar adli para cezası verilmesi talep edildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER