A3 Haber

MGK bildirisi yayımlandı

MGK bildirisi yayımlandı

MGK bildirisi yayımlandı
Eylül 30
19:55 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 3,5 saatin ardından sona erdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Saray’da düzenlenen toplantı 3,5 saat sürdü.

Bildiride, “Türkiye’nin, her uluslararası meselede olduğu gibi iklim değişikliği konusunda da üzerine düşenleri yapacağı belirtilmiştir” denildi.

Toplantı sonrası yayımlanan bildiride, öne çıkanlar şu şekilde:

  • İklim değişikliği tehdidine karşı küresel düzeyde ortak mücadele planlarının hayata geçirilmesinin zorunluluğuna işaret edilmiştir. Türkiye’nin, her uluslararası meselede olduğu gibi bu konuda da üzerine düşenleri yapacağı belirtilmiştir.
  • Afganistan’da yaşanan son gelişmeler neticesinde ortaya çıkan durum değerlendirilmiş, Türkiye’nin dost ve kardeş Afganistan halkının ülkelerinde müreffeh ve huzurlu bir hayata kavuşmasına yönelik Kabil Uluslararası Havalimanı’nın işletilmesi de dahil olmak üzere desteğini sürdüreceği vurgulanmış; uluslararası topluma, insani krizlerin aşılmasında birlikte hareket etme ve samimiyetle sorumluluk üstlenme çağrısında bulunulmuştur.
  • Suriye meselesine taraf ve müdahil olan aktörlerin Suriye halkının barış, huzur ve refaha kavuşması hususundaki mesuliyetleri üzerinde durulmuş; bilhassa sivilleri hedef alan ve istikrara zarar veren eylemlerin, bölgedeki hassas dengeleri bozarak kalıcı ve sürdürülebilir çözüme ulaşılmasını engelleyeceğine işaret edilmiştir.
  • Türkiye’nin düzensiz göçmen konusundaki iyi niyetli yaklaşımı göz ardı ediliyor.
  • Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tek taraflı eylemlerine destek verilmesinin bölgedeki anlaşmazlıkları derinleştireceğinin altı çizilmiştir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER