A3 Haber

Vali açıkladı: İzmir’de kaç öğrenci yurtlara yerleştirildi?

Vali açıkladı: İzmir’de kaç öğrenci yurtlara yerleştirildi?

Vali açıkladı: İzmir’de kaç öğrenci yurtlara yerleştirildi?
Eylül 30
23:45 2021

Yurt ve kiralık daire fiyatlarındaki artışa tepki olarak geceleri sokakta geçiren öğrenciler için yerel yönetimler hareket geçti. Erdoğan “Barınamıyoruz” eylemleri yapan öğrencileri “Hayatınız yalan” sözleriyle hedef alırken, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki bin 520 üniversite öğrencinin barınma ihtiyacının karşılandığını duyurdu.

Üniversitelilerin Türkiye’nin her yerine yayılan “Barınamıyoruz” eylemleri sürerken, İzmir Valiliği bin 520 öğrencinin barınma sorununun çözüldüğünü açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Vali Köşger “Üniversite öğrencilerimizin barınma talepleri doğrultusunda; 30.09.2021 itibarıyla, 820 kız, 700 erkek olmak üzere, toplam 1.520 üniversite öğrencimizin barınma ihtiyacı karşılanmış olup öğrencilerimiz SMS ile bilgilendirilmişlerdir” dedi.

Vali Köşger, bu öğrencilerin okullara ve cinsiyetlere göre dağılımını gösteren bir de tablo paylaştı.

Öğrenciler sordu: Peki bir ay sonra?

İzmir Valiliği’nin çeşitli devlet misafirhanelerini 1 ay için öğrencilere açtığı yönündeki açıklamalarına tepki gösteren öğrenciler ise “Peki 1 ay sonra? Hayır, aklımızla dalga geçmeye kalkmayın” açıklaması yapmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER