A3 Haber

Erdoğan, “millet bahçesi” olacak dediği alanı özelleştirmeye açtı, 20 kat imar izni verdi!

Erdoğan, “millet bahçesi” olacak dediği alanı özelleştirmeye açtı, 20 kat imar izni verdi!

Erdoğan, “millet bahçesi” olacak dediği alanı özelleştirmeye açtı, 20 kat imar izni verdi!
Ekim 02
14:17 2021

Çarpık yapılaşma yüzünden İstanul’a ihanet ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Ataköy’de millet bahçesi olacağını söylediği 286 bin metrekarelik alanı imara açtı. Sık sık yatay mimariyi desteklediğini söyleyen Erdoğan imara açtığı arazide 20 kata kadar yapı yapılmasının da önünü açtı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan millet bahçesi olacağını söylediği İstanbul Ataşehir’deki 286 bin metrekarelik araziyi imara açtı. Yatay mimari istediği söylemiyle de çelişen Erdoğan 20 kat imar izni verdi.

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre İstanbul Ataşehir’de bulunan ve üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı’nın yer aldığı 286 bin metrekarelik arazi için özelleştirilme kararı alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 yılında “tamamı millet bahçesi” olacak dediği alanı kendi imzasıyla yapılaşmaya açtı.

Erdoğan millet bahçesi vaadinde bulunmuştu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde 19 Şubat 2019 İstanbul Ataşehir’de miting düzenledi. AKP’nin Ataşehir ile ilgili vaatlerini sıralayan Erdoğan “Erenköy Gümrüğü ile İETT garajlarını kaldırıyor. Yerine 300 bin metrekarelik bir millet bahçesini inşa ediyoruz” vaadinde bulundu.

Özelleştirme kararı alındı

Erdoğan’ın bu açıklamasından birkaç gün sonra AKP’nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem de aynı vaadi tekrarladı. Ancak AK Parti hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni hem de Ataşehir Belediyesi’ni kaybetti. Bunun üzerine arazinin satışına karar verildi.  21 Ağustos 2020 günü Resmi Gazete’de yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan karar ile alan özelleştirme programına alındı. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2023 yılına kadar tamamlanmasının planlandığı arazi için geçtiğimiz günlerde imar değişikliği gerçekleştirildi.

30 Eylül 2021 günü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararla mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olunan Kayışdağı Mahallesi 1252 ada 10 parselde bulunan arazide imar değişikliği yapıldı.

Uygulamaya giren 1/5000 ölçekli yeni nazım imar planına göre 286 dönümlük araziye 20 kat yüksekliğinde konut, otel, ofis binaları inşa edilebilecek. Araziler üzerinde emsal hariç parsel büyüklüğünün iki katına kadar inşaat yapılabilecek. Büyük bir bölümü yapılaşmaya açılan arazinin bir bölümünde kamu binaları, meslek ve teknik öğretim lisesi, ilkokul ve cami yer alacak. Yapılardan geriye kalan alan ise millet bahçesi, park, otopark ve yol olacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER