A3 Haber

İzmir’de feribot ücretlerine zam yapıldı

İzmir’de feribot ücretlerine zam yapıldı

İzmir’de feribot ücretlerine zam yapıldı
Ekim 02
20:41 2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDENİZ A.Ş., deniz ulaşımında kış tarifesine 4 Ekim Pazartesi günü itibariyle geçiyor. Aynı gün, araba vapurlarında yeni ücret tarifesi de uygulanmaya başlanacak.

İzmir Körfezi’nde ulaşım hizmetlerini veren İZDENİZ A.Ş. ilk ve ortaöğretim kurumları ile üniversitelerin açılması sonrası yolcu artışına paralel olarak, 4 Ekim’den itibaren kış tarifesine geçiş yapacak. Yaz boyunca Bostanlı – Karşıyaka – Konak iskeleleri arasında devam eden ring seferleri sona erecek. Bostanlı ve Karşıyaka iskelelerinden Konak İskelesi’ne direkt seferler tekrar başlayacak.

Bostanlı – Üçkuyular hattında düzenlenen araba vapuru seferlerinin sayısı da 4 Ekim’den itibaren artacak. Günde 56 olan sefer adedi 61’e çıkacak. Son sefer hareket saati ise her iki iskelede de 23.00’ten 23.20’ye uzatıldı. Körfez’de halen altı feribot hizmet veriyor. Bir araba vapurunun daha kiralanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan İZDENİZ yönetimi, hafta içi hizmet veren Üçkuyular – Göztepe – Pasaport – Alsancak yolcu gemilerinin ilk sefer saatini, vatandaşlardan gelen talepler üzerine 08.10’dan 07.50’ye çekti. Tüm hatlarda yeni sefer tarifelerine www.izdeniz.com.tr adresinden ulaşılabilir.

Feribot ücretlerine zam

İZDENİZ A.Ş’den yapılan açıklamada, yakıt, malzeme/yedekparça, tamir/bakım ve personel giderlerindeki artışlar nedeniyle fiyatlarda düzenleme yapılması zorunluluğu doğduğu bildirildi.

İZDENİZ A.Ş. yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin onayıyla araba vapurlarının ücret tarifesinde artışa gitti. Yeni düzenlemeye rağmen ülke genelinde mil başına en düşük ulaşım ücretinin halen İzmir’de olduğu vurgulandı.

Öğrenci servislerine jest

Araba vapurlarında, eğitim dönemi boyunca S plakalı öğrenci midibüslerinden, minibüs ücreti alınacak. Yeni ücret tarifesi şöyle olacak:

Araç cinsi /Eski fiyat/ Yeni fiyat

  • Motosiklet /10 TL / 12 TL
  • Otomobil 20 TL / 23 TL
  • Minibüs – Kamyonet 40 TL / 45 TL
  • Midibüs 55 TL / 60 TL
  • Otobüs – Kamyon 70 TL / 80 TL
  • Tır 150 TL / 170 TL

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER