Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Adaletle değil baskıyla Türkiye’yi yöneten bir anlayışla karşı karşıyayız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu’da partisinin değerlendirme toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Sıradan bir iktidar değişikliği olmayacak, “Ağır bir sorumluluğu üstlenmeye hazırız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu’da “CHP TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmasında gelecek seçimlerde sıradan bir iktidar değişimin olmayacağını belirterek, “Ağır bir sorumluluğu üstlenmeye hazırız” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, son dönemde yapılan zamlara değinerek, “2014’den bu yana kişi başına düşen milli gelir sistematik olarak düşüyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir tablo hiç olmadı. Türkiye aslında yönetilmiyor, günlük kararlarla yönetiliyor. Plan yok. Daha ağır, ciddi tablolar çıkacak önümüze. İğneden ipliğe her şeye zam geleceğini herkes biliyor artık. Bu zamların sorumlusu kim? Bu dertleri başımıza açan kim bunu sormak zorundayız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şöyle devam ettti:

Adaletle değil baskıyla Türkiye’yi yöneten bir anlayışla karşı karşıya olunduğunu söyleyen CHP lideri, “Bir uyuşturucu bataklığı var. Daha acı olan ise uyuşturucu baronları ile siyasal iktidarın işbirliği. Böyle bir tabloyu Türkiye hiç yaşamamıştı. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Bir tweet attı diye kişinin evini basıp karakola götürüyorsunuz bir sorun var demektir” ifadesini kullandı.

“Yapacak çok işimiz var” diyen Kılıçdaroğlu, “Vatandaşlarla yaptığım toplantıda ‘Ben sizin oyunuza değil sorunlarınız talibim’ diyorum. Çünkü bu ağır yükü ortadan kaldıracak, sağlıklı ve tutarlı politikacıları ortaya koyacak partinin adı CHP. Biz bunu yapacağız, yapmak zorundayız. Tarihin bize yüklediği böyle bir sorumluluk var. Onlar sorunlardan kaçıyorlar ama biz sorunlara talibiz. Daha gelişmiş bir ülkede yaşamak istiyoruz” dedi.

“Ağır tabloyu devralmaya hazırız” 

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Exit mobile version