A3 Haber

Türkiye İngiltere’den gelenlere PCR testi şartını kaldırdı

Türkiye İngiltere’den gelenlere PCR testi şartını kaldırdı

Türkiye İngiltere’den gelenlere PCR testi şartını kaldırdı
Ekim 02
15:15 2021

Türkiye, Covid-19’a karşı çift aşı olmuş İngiliz vatandaşlarının ülkeye girişlerinde zorunlu PCR testi kuralını kaldırdı.

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, “Covid-19’a karşı ülkemizde alınan seyahat tedbirlerinde 1 Ekim 2021 tarihinde yapılan güncellemeyle, Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye seyahat edecek yolcuların Türkiye’ye varıştan önceki son 72 saat içerisinde PCR testi yaptırmaları zorunluluğu kaldırılmıştır” denildi.

Yolculuk için hangi belgeler gerekli?

  • Türkiye Cumhuriyeti ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından acil kullanım izni verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson and Johnson için tek doz) yaptırıldığına ve son dozun yaptırılmasının üzerinden en az 14 gün geçtiğine dair belge.
  • Covid-19 enfeksiyonunun son 6 ay içerisinde geçirildiğine dair belge
  • Türkiye’ye varıştan önceki son 72 saat içerisinde yaptırılmış PCR testi ya da Türkiye’ye varıştan 48 saat önce yaptırılmış hızlı antijen testinin negatif sonucunu gösteren belgelerden bir tanesini ibraz etmeleri.

Türkiye, 22 Eylül’de İngiliz hükümetinin kırmızı listesinden çıkarılmıştı.

Avrupa’da okul tatillerinin yaklaştığı bir dönemde İngiliz turistleri çekmeyi amaçlayan Ankara yönetimi, bu şekilde pandemi sırasında ağır bir darbe alan turizm sektörünü canlandırmayı hedefliyor.

İngiltere’deki Türk Turizm Kurulu da yaptığı açıklamada, Türkiye’nin İngiltere’den gelecek yolcuları tekrar ağırlamaya hazır olduğunu duyurdu ve kırmızı listeden çıkış ve PCR testlerinin kaldırılması sonrasında Türkiye’ye seyahatin kolaylaştığı ifade edildi.

Covid pandemisi öncesi dönemde Türkiye’ye her yıl ortalama iki milyondan fazla İngiliz ziyaretçi geliyordu. Bu sayı 2020’de yarım milyonun altına düştü.

Londra hükümeti, Türkiye’yi uzun süre sonra kırmızı listeden çıkarmıştı. Ancak İngiltere, Türkiye’deki BioNTech aşılarını da kabul etmiyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER