A3 Haber

Boğaziçi’nde öğrencilere özel güvenlik personeli saldırısı

Boğaziçi’nde öğrencilere özel güvenlik personeli saldırısı

Boğaziçi’nde öğrencilere özel güvenlik personeli saldırısı
Ekim 04
22:16 2021

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanmış rektör Naci İnci, makam aracına binerken öğrencilerin protestosu ile karşılaştı. Öğrencilerin rektörün aracının önünü kesmesi sonrası güvenlik görevlileri sert müdahalede bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanmış rektöre yönelik protestolar devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, Melih Bulu’nun “kayyum rektör” olarak atanmasıyla başlattıkları ve istifası sonrası yardımcısı Naci İnci’nin rektör olarak atanmasıyla devam ettirdikleri protesto nöbetlerinin 183’üncüsünü gerçekleştirdi. Akademisyenler bir kez daha sırtlarını rektörlük binasına döndü.

Akademisyenlerin nöbeti sırasında 2021 girişli hazırlık öğrencileri de rektörlüğün online eğitim kararlarına karşı protestolarını gerçekleştirdi. Öğrenciler, protestolarının ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

Rektör Naci İnci ise rektörlük binasından çıkarken öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı. Bazı öğrencilerin Naci İnci’nin bindiği makam aracının önünde durması üzerine özel güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle arbede yaşandı. Aracın üzerine çıkan bir öğrenciye ise sert müdahale edildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER