A3 Haber

Facebook, WhatsApp ve Instagram çöktü: Erişim sorunu altı saatten fazla sürdü

Facebook, WhatsApp ve Instagram çöktü: Erişim sorunu altı saatten fazla sürdü

Facebook, WhatsApp ve Instagram çöktü: Erişim sorunu altı saatten fazla sürdü
Ekim 04
19:08 2021

Kullanıcı raporlarını derleyen Downdetector’un bildirdiğine göre, aynı şirket bünyesinde faaliyet gösteren WhatsApp, Instagram ve Facebook’a erişimde sorun yaşanıyor.

Sosyal medya siteleri Facebook, Instagram ve WhatsApp’a erişim sağlanamıyor.

  • Instagram açılmak istendiğinde 5XX server hatası veriyor.
  • WhatsApp’a ise sistem bağlanamıyor. Sürekli tekrar deneyin hatası veriyor.
  • Facebook’ta ise “Sorry, something went wrong” hatası veriyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Sayan, Twitter hesabı üzerinden şunları kaydetti: “#Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.”

Sorun saatler sonra giderildi

Uygulamalar, altı saatten fazla süren kesintiden sonra kullanıcı bilgilerinin güvende olduğunu duyurdu. Şirket, erişim sorununun hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığını doğruladı.

Facebook, Instagram ve WhatsApp sunucularında yaklaşık altı saat devam eden problemin giderildiği bildirildi. Facebook sözcüsü, hizmetlerin çalışmaya başladığını ancak eski haline dönmesinin biraz daha zaman alacağını duyurdu.

Şirket, erişim sorununun hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığını doğruladı

Facebook, WhatsApp ve Instagram servislerinde altı saate yakın süren erişim engelinin, hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığı ve kullanıcı verilerinin çalındığına dair bir delil bulunmadığı açıklandı.

Facebook’un altyapı direktörü Santosh Janardhan, şirketin sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, kesintinin hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığının saptandığını bildirdi.

Sorunun aynı zamanda şirketin operasyonlarında kullandığı sistemleri kullanılamaz hale getirmesinin çözümü zorlaştırdığını kaydeden Janardhan, “Platformlarımızda bugün yaşanan kesintiden dolayı tüm dünyada bize güvenen kişi ve şirketlerden özür dileriz” ifadesini kullandı.

Şirket, bu süreçte kullanıcı bilgilerinin çalındığına dair bir delil bulunmadığını belirterek, bu yöndeki haberleri yalanladı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER