A3 Haber

Altı muhalefet partisi “güçlendirilmiş parlamenter sistem” için bir araya geldi: Ortak metin oluştu

Altı muhalefet partisi “güçlendirilmiş parlamenter sistem” için bir araya geldi: Ortak metin oluştu

Altı muhalefet partisi “güçlendirilmiş parlamenter sistem” için bir araya geldi: Ortak metin oluştu
Ekim 05
22:08 2021

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi yetkilileri “parlamenter sistemin temel ilkeleri”ni ele almak üzere bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Meclis’te gerçekleştirdikleri toplantı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erkek, çalışmalarının son derece verimli geçtiğini, temel ilkelerde uzlaştıklarını belirtti. CHP’li vekil, “Çalışmalar güzel gidiyor. Çok acelemiz de yok. Sonuçta ortak bir metin oluştu. Genel başkanlara sunacağız” dedi.

Erdem de çok verimli bir çalışma olduğunu, her salı Meclis’te toplanacaklarını aktardı. Büyük bir heves ve gayretle bu çalışmaları sürdüreceklerini dile getiren Erdem, şöyle devam etti: “Ana başlıklarımızın ne olduğuna baktık. Ne kadar zaman dilimi içinde bitirebileceğimize ilişkin görüşmemiz oldu. Ortak ilkelerde aynı şeyleri düşünüyoruz. Bu ortak ilkelerin içindeki en önemli şeyleri bütün olarak hazırlayıp genel başkanlarımızın önüne sunacağız. Zannediyorum hepimiz, 6 parti de yaptığımız işten son derece memnunuz.”

“Nihai metin yazımı ne zaman sonuçlanır” sorusu üzerine Erdem, “Şu anda bunun için bir şey söylemek erken ama herhalde önümüzdeki yılbaşını bulur diye tahmin ediyoruz” dedi.

Erdem, toplantıya katılım konusunda diğer partileri de davet edip etmeyeceklerine ilişkin soru üzerine, ülkenin güçlü parlamenter sisteme ihtiyacı olduğuna inanan diğer partilerin de kendileri katılabileceğini söyledi.

Erdem, genel başkanların talimatıyla çalışmayı altı hukuk başkanı olarak yürüteceklerini belirtti. Çalışmaların daha kolay yürümesi için yanlarına birer yardımcı alacaklarını da anlatan Erdem, “Süreç doğal bir şekilde gelişiyor. 2019 yılında genel başkanımız, ‘Parlamenter sisteme dönmemiz lazım’ dedi. CHP de aynı şekilde. DEVA, Gelecek, DP derken süreç doğal bir şekilde gelişti. Güçlü bir parlamenter sisteme inanan diğer partiler de bu sürece katılabilir” değerlendirmesinde bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER