A3 Haber

Erdoğan öğrencilere “terörist” dedi, Boğaziçili öğrenciler birkaç saat sonra gözaltına alındı

Erdoğan öğrencilere “terörist” dedi, Boğaziçili öğrenciler birkaç saat sonra gözaltına alındı

Erdoğan öğrencilere “terörist” dedi, Boğaziçili öğrenciler birkaç saat sonra gözaltına alındı
Ekim 05
20:35 2021

10’dan öğrencinin gözaltına alındığını bildiren Boğaziçili öğrenciler, “Arkadaşlarımızdan haber alana kadar oturma eylemi yapılacak” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün öğle saatlerinde Boğaziçili öğrencileri hedef göstererek “terörist” dedi. Durumdan vazife çıkaran polis, birkaç saat sonra Boğaziçili öğrencileri gözaltında aldı.

Erdoğan’ın bu yılın başında Melih Bulu’yu atamasının ardından protesto gösterileri, yine cumhurbaşkanı kararıyla atanan Naci İnci döneminde de devam ediyor. Öğrenciler dün rektörlük binası önünde Naci İnci’yi protesto etmişti.

Bugün Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan, Boğaziçili öğrenciler için, “Böyle öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içerisine sızmış teröristlerdir” dedi.

Gözaltına alınan bir arkadaşlarından haber alamadıklarını belirten öğrenciler şu açıklamayı yaptı:

  • Bugün yine Boğaziçililer olarak emniyete çağırılma, gözaltı, polis işkencesi ve ablukasıyla karşı karşıyayız. Okulumuzda varlığı bile hukuksuz kimselerin, araçlarıyla bizleri ezmesine izin vermediğimiz için. Biz korkmuyoruz, korkmayacağız. Hepimizi terörist ilan etsin, herkesi gözaltına alsın, Türkiye’deki insanlar olarak bıktık, sessiz kalamayacağız.
  • Bugün, saatlerdir okulumuzun kapısına kurulan çevik kuvvet duvarıyla karşı karşıyayız. Bir arkadaşımız okulumuzun yakınından gözaltına alındı, sebebi Erdoğan’ın izlediği bir videoda yer almasıydı. Okulumuza yeni gelen öğrencilere açılan oryantasyon programı gününde kapıya dizilen polisler, arkadaşlarımızı tutuklamak için bekliyorlar. Biz de yine arkadaşlarımızın isimlerini internetten takip ediyoruz, onlar iyi mi diye arıyoruz. Boğaziçi üniversitelikten bir süredir çıkmıştı ama faşist polis devletleri her yerde faşist.
  • Ama biz haklarımızı savunuyoruz, savunacağız. Biz öğrenciyiz, burası bizim okulumuz, burası bizim toprağımız, biz halkız. İstediğimiz cok basit, sesimizi duyun, arkadaşlarımızı serbest bırakın. Kayyumlar gidecek biz kalacağız!

BÜ Direnişi: 11 arkadaşımız gözaltında

Boğaziçi Direnişi adlı Twitter hesabında, “GÜNCELLEME: 11 arkadaşımız gözaltında” şeklinde bir paylaşım yapıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER