A3 Haber

Grup Yorum’dan bu kez bir sinema filmi: “Mahalle” adlı filmin tamamlandığı duyuruldu

Grup Yorum’dan bu kez bir sinema filmi: “Mahalle” adlı filmin tamamlandığı duyuruldu

Grup Yorum’dan bu kez bir sinema filmi: “Mahalle” adlı filmin tamamlandığı duyuruldu
Ekim 05
14:39 2021

35 yıldır politik ve protest müzikleriyle milyonlarca dinleyiciye ulaşan Grup Yorum, bu kez bir film ile beyaz perdede görünecek. “Mahalle” adlı filmin tamamlandığını Grup Yorum üyeleri Semra Altın ve İnan Altın kısa bir videoyla duyurdu.

A3 Haber Merkezi | Grup Yorum üyeleri Semra Altın ve İnan Altın, grubun resmi Twitter hesabında paylaştıkları bir videoyla “Mahalle” adlı filmin çekimlerinin tamamlandığını duyurdu.

“Grup Yorum olarak yeni bir üretimle, Mahalle’yle karşınızdayız. Bugün bu filmimizin tamamlandığı müjdesini sizlerle paylaşıyoruz” diyen ikilinin açıklaması şöyle:

Bir sinema filmi çalışmamız vardı, tam yedi yıl süren bir çalışmaydı bu. Filmin çekim sürecinde çok şey yaşandı. Bunların her birini aşmayı başararak tamamladık filmi. Mahallelerde yaşanan uyuşturucu çetelerinin estirdiği terör ve buna karşı halkın çocuklarının mücadelesi ve yine kentsel dönüşüm adlı yıkım saldırısına karşı halın mücadelesini konu alan bir sinema filmi bu. Umuyoruz ki bu mücadelede yaşamını yitirenlere layık bir film çekmeyi başarmışızdır. Filmin çekim süreci uzun bir sürece yayıldı, setimiz TOMA’larla basıldı, hakkımızda arama kararları çıkarıldı, tamamlayamadığımız kısımları animasyonla tamamlamak zorunda kaldık. saldırıya maruz kalmasına rağmen, çekimde bizim yanımızda yer alan sinema emekçilerinin meslek ahlakı ile, Türkiye’de ve Avrupa’da yaşayan, Grup Yorum’u seven dostlarımızın, arkadaşlarımızın, halkımızın desteği ve dayanışmasıyla, Helin’e ve İbrahim’e verdiğimiz sözle, 36’ıncı yılımızda ısrarla sürdürdüğümüz teslim olmama, asla teslim olmama kararlılığıyla çektik bu filmi. Kısa süre içerisinde galalarda, gösterimlerde filmimizi halkımızın beğenisine sunacağız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER