Site icon A3 Haber

Mithat Sancar: HDP’nin bir ittifak arayışı olmadığını açıkça ilan ediyoruz

HDP’nin bir ittifak arayışı olmadığını söyleyen Mithat Sancar, “Amacımız bütün ezilenlerin, her kesimden insanın, vicdanlı, iyi insanın, inançların, hakların ortak iradesini bu ülkenin çözüm gücü haline getirmektir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. HDP’nin bir ittifak arayışı olmadığını söyleyen Sancar, “Amacımız bütün ezilenlerin, her kesimden insanın, vicdanlı, iyi insanın, inançların, hakların ortak iradesini bu ülkenin çözüm gücü haline getirmektir” dedi.

Konuşmasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kürt sorunu ve çözüm süreci”ne ilişkin açıklamalarını değerlendiren Sancar, ” Diyarbakır’da ‘Çözüm Süreci’ni biz bitirmedik’ diyerek hem sorumluğunu hem de bitmemiş bir sürecin getirebileceği çözümü bizzat itiraf etmiş oldu” diye konuştu.

Sancar, şunları söyledi:

Milletvekili seçimlerinde tutumumuz demokrasi güçleri, toplumsal muhalefetle, ezinlerle, emekçilerle, ekoloji mücadelesi yürütenlerle, kadınlarla, gençlerle yürüttüğümüz mücadele birliğini demokrasi ittifakını daha da büyütmek ve güçlendirmektir. Bunun dışında bir ittifak arayışımızın olmadığını bir kez daha açıkça ilan ediyoruz. Amacımız bütün ezilenlerin, her kesimden insanın, vicdanlı, iyi insanın, inançların, hakların ortak iradesini bu ülkenin çözüm gücü haline getirmektir.

Sancar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tutumuz açıktır”

“Erdoğan, bitmemiş bir sürecin getirebileceği çözümü bizzat itiraf etti”

Exit mobile version