A3 Haber

İhsan Kaan Şensoy cinayeti davasında karar: Şensoy’u öldüren Erhan Dalbudak’a müebbet hapis

İhsan Kaan Şensoy cinayeti davasında karar: Şensoy’u öldüren Erhan Dalbudak’a müebbet hapis

İhsan Kaan Şensoy cinayeti davasında karar: Şensoy’u öldüren Erhan Dalbudak’a müebbet hapis
Ekim 06
13:08 2021

Kocaeli Başiskele’de 1 Eylül 2020’de elektronik kelepçeyle ev hapsinde bulunduğu sırada evinde öldürülen İhsan Kaan Şensoy’un katil zanlısının yargılanmasına devam edildi. Karar duruşmasında katil zanlısı Erhan Dalbudak müebbet hapis cezasına çarptırıldı. A3 yazarı Serdar Öztürk, Şensoy cinayetinin perde arkasını ve bağlantılarını kaleme almıştı.

A3 Haber Merkezi | Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde ev hapsinde bulunduğu sırada evinde silahla vurularak öldürülen İhsan Kaan Şensoy’un ölümüne ilişkin yargılanan Erhan Dalbudak’ın müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davanın karar duruşması bugün yapıldı. Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Erhan Dalbudak ile tutuksuz sanık Hasan Özden, öldürülen İhsan Kaan Şensoy’un babası İsmet Şensoy ve avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı mahkemeye sunduğu mütalaada, tutuksuz sanık Hasan Özden’in beraatını, Kaan Şensoy’u öldüren Erhan Dalbudak’ın kasten öldürme suçundan TCK 81/1 maddesine göre müebbet hapsile cezalandırılmasını talep etti.

Verilen aranın ardından mahkeme kararını açıkladı. Tutuksuz sanık Hasan Özden beraat ettirilirken; Kaan Şensoy’u öldürdüğü sabit bulunan Erhan Dalbudak’ın müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. Müebbet hapis verilen Dalbudak’ın kaçma şüphesinin bulunması ve işlenen suçun katalog suçlardan olması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Karar, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi’ne istinaf yolu açık olmak üzere oybirliğiyle verildi.

Ne olmuştu?

1 Eylül 2020’de meydana gelen olayda, kasığı ve böbreklerine isabet eden üç kurşunla ağır yaralanan İhsan Kaan Şensoy, kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Jandarma ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Erhan Dalbudak ile evin önünde aracıyla bekleyip olay yerinden kaçmasına yardım ettiği öne sürülen taksici Hasan Özden’i gözaltına almıştı. Şüpheliler nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanmıştı.

Hayatını kaybeden Şensoy’un, avukat olan eski eşiyle aralarındaki mahkeme nedeniyle bir süre önce tutuklandığı, uzaklaştırmayı ihlal suçundan bir süre cezaevinde kaldıktan sonra kelepçe takmak suretiyle konutu terk etmeme cezası aldığı belirtilmişti.

16 Haziran’daki duruşmada neler yaşanmıştı?

A3 Haber ekibinin duruşma salonundan izlediği 16 Haziran 2021’deki duruşmada, katil zanlısı Erhan Dalbudak, olaydan önceki akşam taksici olan diğer sanık Hasan Özden’le İhsan Kaan Şensoy’un evine gittiklerini belirterek, maktulle kendisinin içki içtiğini söylemişti. Bu sırada uyuyan Hasan’ı horlaması üzerine rahatsız olduklarını, Hasan’ı uyandırdıklarını anlatan Erhan Dalbudak, “Hasan evin önündeki araca gitti. Sabah uyanınca yine beraber içkiye devam ettik. Sonra İhsan Kaan Şensoy, telefonda birisiyle mesajlaşarak küfür ediyordu. Yanına çıktığımda mesajlaşması sona erdi ve bana da küfretmeye başladı. Birbirimizi iteledik. Elimi belime attım, silahımı alıp korkutma amacıyla yere ateş ettim. İhsan Kaan Şensoy üzerime gelmeye devam etti. Tekrar yere ateş ettim, sonra aşağıya indim. Öldürme kastıyla ateş etmedim, İhsan Kaan Şensoy’u vurduğumu fark etmedim” diye konuşmuştu.

Erhan Dalbudak, araçta uyuyan Hasan Özden’le siteden ayrıldıklarını aktararak, “Önceden Kaan’a böyle bir şey yapma niyetim yoktu. Hasan’ın olaydan haberi yoktu, olay aniden gelişti. Sapanca’ya giderken araç jandarma ekiplerince durduruldu ve yakalandık” demişti.

WhatsApp durumuna “The End” yazmasının sorulması üzerine Erhan Dalbudak, olaydan sonra kendi kendine kızdığı için böyle bir şey paylaştığını belirterek, daha önce kendi işyerini yaktığında da böyle bir paylaşım yaptığını, yolun sonuna geldiğini düşündüğünü söylemişti.

Önceki ifadelerini tekrar eden Hasan Özden ise maktulü daha önce tanımadığını, Erhan Dalbudak’la da olaydan iki ay önce tanıştığını belirterek beraatını talep etmişti. Şikayetçi İsmet Şensoy ise sanıkların cezalandırılmasını istemişti.

Mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Erhan Dalbudak’ın “kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını, Hasan Özdeni’in de yapılan yargılama, aksi kanıtlanmayan savunma, tanık beyanlarına göre kasten öldürme suçuna iştirakle yardım ettiğine ilişkin yeterli delil elde edilemediği anlaşıldığından beraatına karar verilmesini talep etmişti.

Davanın tüm detayları ve perde arkasını Türkiye A3’ten takip etmişti

A3 yazarı Serdar Öztürk, İhsan Kaan Şensoy cinayetinin perde arkasını ve bağlantılarını detaylı bir şekilde araştırıp kaleme almıştı.

İlgili yazılara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz: 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER