A3 Haber

Kulis: Erdoğan Boğaziçi’ndeki eylemler için sert önlemlerden yana

Kulis: Erdoğan Boğaziçi’ndeki eylemler için sert önlemlerden yana

Kulis: Erdoğan Boğaziçi’ndeki eylemler için sert önlemlerden yana
Ekim 07
08:56 2021

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MKYK) önceki gün Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Edinilen bilgiye göre toplantıda Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binası önünde toplanan ve atanmış rektör Naci İnci’nin makam aracının önünü kesen öğrencilerin eylemi tartışıldı.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, AKP’li MKYK üyelerinin birçoğunun, Erdoğan’dan “yaptırım uygulanmasını istediği” kaydedildi. Bazı MKYK üyeleri, “Teröristlerle öğrenciler arasındaki ayrım belli olsun. Ülkede ikinci bir Gezi hareketi başlatılmak isteniyor. Bunun için de üniversiteler kullanılıyor. Bunlar için gerekirse sert önlemler alınsın. Rektör üzerine düşen görevi yapmalı, yetkisini kullanmalı” görüşünü dile getirdi. Bir MKYK üyesinin ise “Boğaziçi Üniversitesi’nde zamanında rektörü protesto eden bir öğrencinin, rektör tarafından okuldan atıldığı” örneğini verdiği de ifade edilirken, birkaç MKYK üyesinin ise “öğrenciler için yaptırım uygulamasından çok ortamı yatıştırıcı önlemler alınmasını istedikleri” kaydedildi.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu konuda “sert önlemlerden yana olduğuna” dikkat çekilirken, “Kötü niyetlilere af yok. Onları görmezden gelemeyiz. Türkiye, üniversiteler eliyle terörize edilmeye çalışılıyor” dediği kaydedildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER