Site icon A3 Haber

Mansur Yavaş , “bize başvurup açıkta kalan yok” dedi ve açıkladı: Şu anda fiili olarak 5 bin öğrenciye bakıyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri ile ilgili olarak “Bunların birçoğu okulu bırakmayı düşünüyordu. Fiili olarak 5 bin öğrenciye bakıyoruz şu anda. Bize başvurup açıkta kalan yok. Türkiye’de de bu uygulama yok, bu haliyle” açıklamasını yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Turistik Otelciler Derneği’nin (ANTOD) Ekim ayı toplantısına katılarak, dernek başkanı Atilla Aytun, yönetim kurulu ve üyeleriyle buluştu.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Faruk Çınkı, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş’in de katıldığı toplantıda Yavaş, Ankara’da turizmin geliştirilmesi amacıyla Ulus, Ankara Kalesi ve çevresinde yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında sektör temsilcilerine bilgi verdi.

Konuşmasının başında Japonya ve Kore büyükelçileriyle her görüşmelerinde termal sağlık turizmi konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Yavaş, pandemi nedeniyle çalışmanın yarım kaldığını söyledi. Yavaş şu ifadeleri kullandı:

“Bize başvurup açıkta kalan yok”

ANTOD üyelerinin projelerine ilişkin sorularını da yanıtlayan Yavaş, Akyurt’taki Fuar ve Kongre Merkezi’nin son durumu ile ilgili olarak müteahhitle mahkemelik bir durum olduğunu belirterek, şunları söyledi:

ANKAPARK açıklaması

ANKAPARK’ın durumunu da sorulduğu Yavaş, dava süreci ile ilgili bilgi vererek, “Alabilirsek orayı bir şekilde çalıştıracağız. Bizim başka projelerimiz de vardı. 81 İl Anadolu Bahçesi gibi, İller Fuarları gibi çalışmalarımız vardı. Belki oradaki oyuncak sayısını azaltarak, hayvanat bahçesiyle birleştirerek büyük bir alan haline getirebiliriz. Para bizim paramız sonuçta, orayı da değerlendirmeye çalışacağız. Ama alamadık. Kazandıracağız yani öyle bir önyargımız yok” diye konuştu.

AŞTİ havaalanı gibi olacak

Yavaş, AŞTİ’nin yenilenmesi ile ilgili bir soruya da “Buradaki çalışmanın mart ayında bitmesi hedefleniyor. Üstüne güneş enerjisi yapılıyor. Havaalanı gibi olacak. İnşallah oradaki çığırtkanlara da son vereceğiz. Ayrıca, dijital olarak da orayı güçlendiriyoruz. Başka bir sistem de düşünmüyoruz; Doğu-Batı garajı gibi… Eskiden ihtiyaçtı ama şu anda hızlı trenin de devreye girmesiyle bulunduğu yeri iyi diye düşünüyoruz” yanıtını verdi. (ANKA)

Exit mobile version