A3 Haber

“Maskeniz nerede geri zekâlılar” diyerek öğrencilerin kafasına vuran öğretmen hakkında suç duyurusu

“Maskeniz nerede geri zekâlılar” diyerek öğrencilerin kafasına vuran öğretmen hakkında suç duyurusu

“Maskeniz nerede geri zekâlılar” diyerek öğrencilerin kafasına vuran öğretmen hakkında suç duyurusu
Ekim 08
14:56 2021

Diyarbakır’da bir ilkokulda maske takmadığı gerekçesiyle öğrencilerin kafasına vuran ve “Maskeniz nerede geri zekâlılar” diyen öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Olay 4 Ekim’de merkez Kayapınar ilçesindeki Prof. Fuat Sezgin İlkokulu’nda yaşandı. İddiaya göre dördüncü sınıf öğrencisi Ecrin Ö., ders arasında teneffüste koridorda arkadaşı Asya K. ile birlikte oyun oynadı. Bu sırada koridorda maske takmadığı gerekçesiyle nöbetçi öğretmen tarafından “Maskeniz nerede geri zekâlılar” denilerek kafalarına vuruldu. Çocuklar durumu sınıf öğretmenlerine söyledi ancak bir sonuç alamadı. Ecrin Ö.’nün ailesi çocuklarının durumu kendilerine anlatmasının adından okul yönetimiyle görüşüp yaşananları aktardı. Daha sonra darp raporu alarak olayı gerçekleştiren öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baba Uğur Ö., “Kızlar bu vurulma durumunu öğretmenlerine anlatıyor. Bize ilettiler bu durumu daha sonra. Okul müdürüne gittik, kendisi yoktu. Yardımcısı olduğunu düşündüğüm kişiyle kamera kayıtlarına baktık beraber. Bana gösterdikleri açıda tam olarak görünmese de kafalarına sert şekilde vurulduğu belli oluyor. İkisi de kafalarını tutarak sınıfa doğru gidiyorlar. Yanımızdaki kişi o öğretmeni aradı. Öğretmenin söyledikleri ise tuvaletin olduğu noktada maske takmadıkları için kafalarına tıkladığı oldu. Bu durumu kabul etmediğimizi ve sert şekilde kafalarına vurduğunu öğrendiğimizi söyledik. Çocukların beyanı da bu şekildeydi. Gidip darp raporu aldık. 155 polis merkezini arayıp şikayetçi olduk. Aynı zamanda, valilik, CİMER ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet ve darp raporunu sunduk. Çocuğu geleceği açısından hayatında zarar ve iz bırakacak bir anı oluşturduğundan dolayı bu ve benzeri olayların yaşanmaması için öğretmenin gerekli idari cezayı almasını istiyoruz” dedi.

Öğretmeni tarafından kafasına vurulan dördüncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Ecrin Ö. ise arkadaşıyla beraber oyun oynarken nöbetçi öğretmenin kafasına vurduğunu söyledi. Çocuk, “Maskeniz nerede geri zekâlılar dedi. Biz de ağlayarak sınıfa gittik. Öğretmenimize söyledik, o da ben hallederim dedi. Sonra eve geldiğimde anneme ve babama söyledim. Babamla birlikte okula gittik. Okulda ne konuşulduğunu bilmiyorum. Bana vurup maskeniz nerede geri zekâlılar dediği için kırıldım ve kırgınım” diye konuştu. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER