A3 Haber

Oyuncular Sendikası’ndan Ezgi Mola ve Farah Zeynep Abdullah’a destek

Oyuncular Sendikası’ndan Ezgi Mola ve Farah Zeynep Abdullah’a destek

Oyuncular Sendikası’ndan Ezgi Mola ve Farah Zeynep Abdullah’a destek
Ekim 08
18:21 2021

Cinsel saldırı suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle oyuncu Ezgi Mola 65 günlük adli para cezasına çarptırılmıştı. Orhan’ın avukatları Ezgi Mola’ya destek veren meslektaşı Farah Zeynep Abdullah hakkında da suç duyurusunda bulunmasının ardından Oyuncular Sendikası açıklama yayımlandı. Sendika, “Meslektaşlarımızın yanındayız” diyerek destek verdi.

Batman’da, yaşamına son veren İpek Er’e cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle, oyuncu Ezgi Mola 65 günlük adli para cezasına çarptırılmıştı.

“Onur ve saygınlığını rencide edecek somut bir fiil isnat etti”

Mahkeme tarafından açıklanan gerekçeli kararda, Mola’nın sosyal medya paylaşımında Musa Orhan’ı hedef aldığı belirtilip, “Dava konusu paylaşım tarihi itibariyle ayrı bir davada sanık olarak henüz yargılama aşamasında olan ve suçlu olup olmadığı konusunda kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmayan katılana yönelik olarak, sanığın, ‘tecavüzcü, şerefsiz’ şeklinde paylaşımda bulunmak suretiyle katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil isnat ettiğine kanat getirmiştir. Ayrıca ‘şerefsiz’ kelimesini kullanmak suretiyle de katılana yönelik olarak sövme eyleminde bulunduğu anlaşılmıştır” denilmişti.

Gerekçeli kararda, Mola’nın sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçunu işlediğine kanaat getirildiği de belirtilmişti.

Bir suç duyurusu da Farah Zeynep Abdullah’a

Son olarak Ezgi Mola’ya destek veren meslektaşı Farah Zeynep Abdullah hakkında da suç duyurusunda bulunulmuştu.

Vicdanların tazminatla temizlenemeyeceğini vurgulayan Abdullah, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla “Tecavüzcülükle suçlanmasını tazminat gelirine dönüştürmekten çekinmeyen bir zihniyet, ee neoluyo sonra? Vicdanlar tazminatla temizleniyor mu, insanlar bir anda vay 5 bin 200 aldı çok temiz insanmış mı diyorlar. S… s….maktır bu hareketler, bunu da dosyaya ekle” ifadelerine yer vermişti.

Oyuncular Sendikası’ndan destek açıklaması

Kamuoyunda yaşananlara ilişkin tepkiler sürerken; Oyuncular Sendikası’ndan  Ezgi Mola’ ve Farah Zeynep Abdullah için bir destek açıklaması geldi.

Sendikanın resmi hesabından yapılan paylaşımda, “Üyelerimiz Ezgi Mola ve Farah Zeynep Abdullah adına süreci yakından takip ediyoruz. Üyelerimiz ile her aşamada yan yana durarak dayanışma içinde olacağız” ifadelerine yer verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER