A3 Haber

Seçimler için “kan akar” diyen Negehan Alçı’ya yanıt: Yurttaşları germe

Seçimler için “kan akar” diyen Negehan Alçı’ya yanıt: Yurttaşları germe

Seçimler için “kan akar” diyen Negehan Alçı’ya yanıt: Yurttaşları germe
Ekim 09
18:29 2021

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı’nın 2023 seçimleri ile ilgili sözlerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, HaberTürk yazarı Nagehan Alçı’nın “2023 seçimleri ‘kaybet-kaybet’ seçimi olacak. Kan akabilir, tansiyon çok yükselir, sokaklardaki gerilimi kontrol edemezsiniz” sözlerine yanıt verdi. 31 Mart 2019’daki yerel seçimde İstanbul sürecini hatırlatan Yılmaz şunları belirtti:

  • “Olacak olanı mı, olması istediğini mi söylüyor; bilmiyorum. Bildiğim şey İstanbul örneğinde de olduğu gibi her şey sandıkta uhuletle ve suhuletle yurttaşlar tarafından çözümlenecektir. Demokrasiye inan yeter, lüzumsuz söylemlerle yurttaşları germe.”

Ne olmuştu?

Haber Global’da yayınlanan Buket Aydın’la Tarafını Seç programına geçen gün konuk olan HaberTürk yazarı Nagehan Alçı dikkat çeken ifadelere imza attı. Alçı’nın önümüzdeki genel seçimlerde kan akabileceğini belirttiği açıklaması şöyle:

  • “2023 seçimleri ‘kazan-kaybet’ seçimi olmayacak. Kim kazanırsa kazansın. Bana diyorlar ki ‘muhalefet kazanacak onun için dönüyorsun’ diyorlar. 2023 seçimleri ‘kaybet-kaybet’ seçimi olacak. Kan akabilir, tansiyon çok yükselir, sokaklardaki gerilimi kontrol edemezsiniz. Bunun sorumlusu hepimiz oluruz. Onun için iktidar ve muhalefete seçimler öncesinde bir orta yol bulup sistemi değiştirmeleri çağrısında bulunuyorum, hatta yalvarıyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER