Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu sordu: Kavala, Demirtaş, askeri öğrenciler ve adaleti arayan avukatlar neden hapishanede?

Adaleti 83 milyon adına istediğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapishanede?” sorusunu sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuşuyor. Kılıçdaroğlu, “Masum insanların hapishanelerde kin ve intikam duygusuyla tutulmasını istemiyorum. Yazıktır günahtır. Osman Kava, Selahattin Demirtaş, askeri öğrenciler, adaleti arayan avukatlar neden hapiste? Türkiye’nin bir yol temizliğine ihtiyacı var” dedi.

Sözlerine, “Teröre karşı hep birlikte durduk durmak zorundayız terörü bir insanlık suçu olarak gördüm kimin veya kimler tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin lanetledik. Ankara Katliamı yüreğimizde derin bir yara olarak duruyor. 102 yurttaşımız hayatını kaybetti” ifadeleriyle başlayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

‘3600 SAĞLANINCAYA KADAR HER GÜN DİLLENDİRECEĞİM’

Konuşmasında 3600 ek gösterge konusuna da değinen CHP lideri, “3600’ü her seferinde söyledik, emeklilere ikramiye gibi. En sonunda Erdoğan söyledi vereceğim diye. Sonunda sözümüzü dinlemeye başladı, iyiye işaret. Sen yaparsan milletvekillerimiz evet diyecek. 3600 sağlanıncaya kadar her gün dillendireceğim. Herkes dinlesin; öğretmen, sağlık çalışanı, polis, din görevlileri, infaz koruma memurlarına 3600’ü vereceksiniz, vermezseniz söke söke alacağız. EYT’lilerin de haklarını teslim edeceğiz. Yapıyorsan yap. Onların da sorunlarını çözeceğiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“83 milyon adına adalet istiyorum” 

“Eğer devleti yönettiğini zannediyorsan…”

3600 ek gösterge 

“Erdoğan, 83 milyon bir avuç tefeciye teslim etti” 

“Bir yılda tam 31 kez doğalgaz ve akaryakıta zam yapıldı”  

Ayrıntılar geliyor…

Exit mobile version