A3 Haber

AKP’li Hüsnüye Erdoğan: Zam geldi ama mini mini geldi

AKP’li Hüsnüye Erdoğan: Zam geldi ama mini mini geldi

AKP’li Hüsnüye Erdoğan: Zam geldi ama mini mini geldi
Ekim 15
14:07 2021

Ülkedeki zamları değerlendiren 25’inci ve 26’ıncı dönem AKP Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, “Doğal gaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir” ifadesini kullandı.

25’inci ve 26’ıncı dönem AKP Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, doğal gaza gelen zamlara yönelik eleştirilere yanıt verirken “Geçen yıl doğal gazın birim fiyatı 1.99’du, şu anda 2.33. Doğal gaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir” dedi.

Kanal 42 TV’de yayımlanan Sümen Altı programına konuk olan 25’inci ve 26’ıncı dönem AKP Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan, Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül’ün sorularını yanıtladı.

Erdoğan, ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunurken, doğal gaz, elektrik ve akaryakıta muhalefetin büyüttüğü ve sürekli dile getirdiği kadar bir zam gelmediğini öne sürdü. “Türkiye’de o kadar pahalı bir benzin yok. Muhalefet çok yükleniyor” ifadesini kullanan Erdoğan, yurttaşın şikayet etmekte haklı olduğunu ancak onların dertlerine yine AKP ve Erdoğan’ın derman olacağını iddia etti.

“Zam yapılmak zorunda”

Hükümetin zam yapmak zorunda kaldığını savunan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da zam yapılmaması taraftarı olduğunu ama mecbur kaldığını ileri sürdü. Erdoğan, “Zam yapılmıyor değil, yapılmak zorunda. Girdi neyse, bir miktar yansıması olacak. Kaleciye top gelince biraz yumuşatır ya göğsüyle, hükümet şuan aynen öyle yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ben biliyorum, onun şefkatini, merhametini, milletimize olan sevgisini, bağlılığını, sevdasını… O, topu alıp, biraz göğsünde yumuşatıyor. Taşıyamayacak hale gelince de yükü mecburen yansıtıyor” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca muhalefetin zamları abarttığını savunarak “Türkiye, pandemi sürecinde kazananlar sınıfında yer aldı. Bunun en güzel örneği de büyüme rakamları. Yahu kardeşim büyüyen bir ülkeyiz yani. Doğalgaz ve elektrik zammını muhalefetin şişirdiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER