A3 Haber

HSK’den istifa eden Hamit Kocabey: Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa ettim

HSK’den istifa eden Hamit Kocabey: Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa ettim

HSK’den istifa eden Hamit Kocabey: Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa ettim
Ekim 15
19:13 2021

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi Hamit Kocabey, istifasına ilişkin açıklama yaptı. Kocabey, “HSK üyeliği görevimden Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa etmiş bulunmaktayım. Gelinen aşamada verdiğimiz kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

İki dönemden bu yana Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliğini yürüten Hamit Kocabey dün görevinden istifa etti. 2017’de Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliğine seçilen Kocabey, 26 Mayıs 2021 tarihinde bu göreve ikinci kez gelmişti.

2006 ile 2017 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Devlet Bahçeli‘nin avukatlığını yapan Kocabey, 2017’de TBMM tarafından HSK üyeliğine seçilmişti.

Kocabey, istifasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

TBMM tarafından seçilmiş olduğum HSK üyeliği görevimden Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa etmiş bulunmaktayım. Dünden bu yana binlerce güzel söz ve temenni duyduk, herkese şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığımız 4,5 yılda binlerce insanın hayatına dokunduk, devletin ve milletin hukukunu gözeterek mücadele verdi. Hayatımız boyunca bulunduğumuz noktada hiçbir yanlışa göz yummadık. Gelinen aşamada verdiğimiz kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

İlgili haberler:

 

Hamit Kocabey, kimdir?

Avukat Dr. Hamit Kocabey, 06.05.1961’de Malatya Akçadağ’da doğdu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu.

Hamit Kocabey, 2006 ile 2017 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Devlet Bahçeli’nin avukatlığını yaptı.

2006-2009 arası Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009-2012 arası Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkan Yardımcılığı yapan Kocabey, MHP’nin 4 Kasım 2012’de yapılan 10. Olağan Büyük Kongresinde Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

21 Mart 2015’de ise 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi seçilen Kocabey, 2017’deki HSK üye seçimlerinde yaptığı adaylık başvurusu sonrasında TBMM Genel Kurulu’ndaki oylamanın ardından HSK üyesi oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER